Införrapport: Milan – Inter

Milan måste göra allt för att förhindra att Inter säkrar ligatiteln i kvällens Milanoderby. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Tidigare under veckan åkte Milan ut ur Europa League när de mötte Roma i kvartsfinalen. Trots en man fler på planen i 60 minuter lyckades inte anfallarna göra mål, utan Milans enda mål var av mittbacken Gabbia med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Många höjde nog på ögonbrynen när både Reijnders och Milans eventuellt bästa spelare senaste tiden, Chukwueze, inledde på bänken. Det var ett modigt drag av Pioli som i efterhand visade sig vara misslyckat. När Chukwueze väl kom in på planen efter halvtidsvilan hände det saker offensivt, men det var inte tillräckligt.

Den här matchen mot Inter kan vara det sista Milan har att spela för den här säsongen, bortsett från andraplatsen i ligan. Efter det senaste misslyckandet, uttåg i Europa League mot Roma, måste de göra allt för att ärkerivalen inte ska säkra Scudetton. Det skulle svida hos alla Milansupportrar om Inter lyckas säkra ligatiteln på San Siro med Milan som hemmalag. Även om matchen i sig inte är avgörande för Milans framtid skulle en vinst ge supportrarna hopp. Milan har inte lyckats besegra Inter på de fem senaste försöken, men i säsongens sista Milanoderby har de nu chansen.

Efter det första mötet mot Roma nämnde De Rossi att han hade analyserat hur Inter lyckats besegra Milan gång på gång, för att sedan använda samma taktik. Den här matchen är upp till bevis om Pioli har hittat rätt taktiskt drag för att ta sig an Inter. Pioli har vunnit en Scudetto och tagit Milan till den italienska toppen, men frågetecknet kvarstår om han är tillräckligt skicklig för att ta Milan till den absoluta toppen i Europa.

Inför matchen rapporteras det att Pioli endast kommer ha två mittbackar tillgängliga, Gabbia och Tomori. Kjaer och Kalulu missar matchen på grund av skada och Thiaw är avstängd. Vanligtvis finns ungdomstalangerna Simic och Bartesaghi att tillgå, men de kommer istället att spela final i UEFA Youth League mot Olympiakos kl. 18.00.

Spelare i Milan som missar matchen är Kalulu, Kjaer, Thiaw och Pobega.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Gabbia, Tomori, Theo; Bennacer, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Inter:

Under årets säsong har Inter känts starkare än innan, och då lyckades de ändå ta sig till och spela jämnbra med Manchester City, i finalen av Champions League förra säsongen. Trots det åkte de ut ur årets upplaga av Champions League redan i åttondelsfinalen efter straffläggning mot Atletico Madrid. I åttondelsfinalen av italienska cupen åkte Inter ut mot säsongens överraskning, Bologna. Trots dessa missöden har laget hållit en genomgående hög nivå i ligaspelet, och vid vinst mot Milan har de säkrat Scudetton.

Inzaghi har lyckats väl med 3-5-2-formationen och laget gör många mål samtidigt som de släpper in få. Under de 32 matcher lagen har spelat i ligan den här säsongen har Inter gjort flest mål med 77, jämfört med Milan som har gjort näst flest med 63 mål. De blåsvarta har dessutom släppt in minst antal mål, 17 stycken. Inzaghi har lyckats hitta en balans som gör att Inter vid försvar är svårt att tränga igenom, samtidigt som de har många spelare med vid anfallen. Inter har endast förlorat en ligamatch den här säsongen, hemmamatchen mot bottenlaget Sassuolo i slutet av september.

Den före detta Milanspelaren Calhanoglu har varit i en öppen dispyt sedan han lämnade Milan för Inter. Han firade som aldrig förr när han på straff lyckades göra mål för Inter mot Milan. Efter att han lämnade lyckades Milan vinna den efterlängtade Scudetton, och under segerfirandet var han i fokus när det dånade skällsord om den turkiske landslagsmannen på Milanos gator. Om Inter vinner kvällens match kommer Calhanoglu vara i fokus igen, men då för att han äntligen vunnit Scudetton. Calhanoglu har sagt inför matchen att han har en bra relation med Milanspelarna och att de tidigare problemen är lösta.

Möjlig startelva för Inter (3-5-2): Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Thuram, Martinez

Intressant fakta:

  • Det här är första gången Milanoderbyt är på en måndag.
  • Sedan Pioli tog över som tränare för Milan har de endast vunnit tre av 14 Milanoderbyn.
  • Inter har gjort mål i deras 40 senaste ligamatcher.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen