Pioli: “Loftus-Cheek överraskade Milan, Leao är en anfallare”

Stefano Pioli avslöjar varför Ruben Loftus-Cheek överraskade honom i Milan, samt var Rafael Leao behöver förbättra sig och att hålla fokus efter 3-0-segern över Rennes.

Rossoneri har skaffat sig en bekväm ledning i första halvlek att ta med sig till Frankrike för playoff-avgörandet i Europa League torsdagen den 22 februari, tack vare Loftus-Cheek och Rafael Leaos första mål sedan den 10 januari.

PIOLI

Om att besegra Rennes som inför matchen hade åtta raka matcher utan förlust:

– Vi gav oss själva ett mål efter besvikelsen i Champions League och började med Europa League-slutspelet. Laget spelade bra, men det var inte lätt mot ett Rennes som är väldigt farliga på kontringar och i bra form.

– Detta är en bra fördel för det första mötet, men vi vet att allt kan hända i fotboll och vi måste vara helt koncentrerade i det andra mötet.

Ruben Loftus-Cheek fortsätter leverera:

– Ruben hade bara några få problem med konditionen och spelade ett tag utan att kunna träna. När han är i bra fysisk form, vilket han är i just nu, så kan han ha en enorm inverkan, särskilt när han tar sig in i boxen.

– Jag ska vara ärlig, Ruben är mer offensiv och har mer kvalitet än jag förväntade mig. Han hade spelat mot oss som mittfältare i Champions League för Chelsea och var en box-to-box-spelare, men verkade inte ha den kvalitet och fysik som krävs för att vara en så viktig spelare i anfallsspelet.

– Jag tränade Sergej Milinkovic-Savic som barn i Lazio och han är den spelare som påminner mig mest om Loftus-Cheek när det gäller kvalitet, fysik och löpningar framåt. Vi är glada för hans skull, eftersom han verkligen är en fantastisk kille.

Rafael Leao nätade för första gången sedan tionde januari, med ett vackert avslut:

– Det är bara normalt att han vill göra mål, men Rafa var alltid lugn och gjorde skillnaden med assist under denna period och har alltid varit i centrum av vår offensiva fas. Det är klart att vi vill att han ska vara mer i boxen, han börjar göra det, men i allmänhet har han alltid varit inblandad i lagets segrar.

Andra raka nolla efter 1-0-segern över Napoli:

– Man får aldrig slappna av. Vi har gjort bra ifrån oss sedan början av året, men de svåra stunderna kommer och Europa League är en påfrestning att spela på torsdag. Det märks att vi är i bra form just nu, både fysiskt och mentalt, men vi måste fortsätta med den inställningen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen