Redaktionens spelarbetyg: Milan – Rennes

Några månader har gått sedan Milan lite snöpligt åkte ur Champions League. Tredjeplatsen i gruppspelet innebar fortsatt spel i Europa League och det var nu dags att ta emot Rennes i den första slutspelsmatchen. Milan tog direkt kontroll över matchen och kunde till slut ta en bekväm 3-0-seger.

Startelvan

Maignan [6,5] – Ännu en nolla hållen av Maignan. Sattes på prov vid några tillfällen och gjorde det bra rakt igenom.

Florenzi [6,5] – Bra match även av Florenzi som ersatte skadade Calabria. Inte alltid bäst i defensiven, men hans precisa högerfot var en fin injektion på högerkanten och han var den som hittade huvudet på Loftus Cheek som betydde 1-0.

Kjaer [6] – Såg svajig ut senast mot Napoli, men ikväll var det en mer resolut och stabil Kjaer på banan. Använde sin placeringssäkerhet, sin styrka i duellspelet och visade prov på fin passningsfot.

Gabbia [7] – Ännu en finfin prestation från Gabbia. Snabb, resolut och följsam i sitt försvarsspel och nu känns det helt plötsligt inte som en självklarhet att Thiaw/Tomori bildar mittlås när de båda är tillbaka.

Hernandez [7] – Fortsatt god form på Theo som återigen visade prov på gott samarbete med Leao. Fick med sig en assist till nyss nämnde Leao och slog även in hörnan som gav 2-0.

Musah [6] – Hårt arbete i båda riktningar kännetecknar Musahs insats. Fick inte riktigt till det anfallsmässigt alla gånger och borde kanske blivit målskytt, men klart godkänd insats.

Loftus Cheek [8 MOTM] – Fundamental insats från engelsmannen. Utöver två viktiga mål, båda på nick, var han dominant på mittfältet och gjorde livet surt för Rennes mittfältare med hjälp av sin överlägsna fysik.

Reijnders [6] – En okej insats från holländaren som vi vet kan göra det bättre. Var inte fullt så delaktig i spelet som han varit tidigare och hade ännu en gång problem med att få sina skott på mål.

Pulisic [6] – Anonym första halvlek av Pulisic, men klart bättre i andra. Där tog han fler initiativ och utmanade Rennes försvarare på ett annat sätt. Det enda som saknades var den avgörande slutprodukten.

Leao [7,5] – Pigg prestation från Leao som fortsatte visa sin betydelse för Milans anfallsspel genom att vara ett ständigt hot. Fick äntligen hitta målet igen och vilket mål dessutom! Magiskt samarbete med Theo och ett avslut av absolut högsta klass.

Giroud [5,5] – Det här var ingen insats som Giroud kommer minnas efter karriären. Stora delar av matchen var han knappt inblandad eller lyckades hindra/vara i vägen för sina medspelare. Kan mycket bättre.

Avbytare

Okafor [5,5] – Helt okej inhopp av Okafor och borde väl ha blivit målskytt, men blev förnekad av en Rennes-försvarare på mållinjen.

Thiaw [6] – Trevligt att se Thiaw tillbaka på planen och väl där gjorde han ingen besviken. Sattes inte på något större prov, men stod ändå för några viktiga aktioner.

Terracciano [5,5] – Gjorde vad som förväntades, varken mer eller mindre. Kändes lite krampaktigt och kanske har förra inhoppet satt mentala spår.

Bennacer [6] – Kom in och agerade nav på mittfältet med oerhört trygg bollbehandling och fint passningsspel. Nära också att snyggt skruva in en frispark.

Adli [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Inte mycket att klaga på gällande Piolis agerande och approach till matchen. 3-0 i bagaget, viktig vila för flera bärande spelare, firma Theo/Leao fortsatte visa god form och Loftus Cheek ångade vidare med sina straffområdeslöpningar som ikväll gav högsta utdelning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen