Redaktionens spelarbetyg: Roma-Milan

Ett måls underläge var förutsättningarna inför returmatchen mot Roma i Europa League. Tjugo minuter in i matchen var underläget utökat till tre mål och hoppet hade övergivit de flesta Milanistas. Ett rött kort i matchminut 31 gav dock ny luft till Milan. Pioli slängde in all offensiv kraft han hade att tillgå, men ett extremt ramstarkt Roma höll emot utan större bekymmer.

Startelvan

Maignan [5,5] – Två tunga baklängesmål, men Maignan ska inte hållas ansvarig för något av dem. Han stod för ett par bra räddningar dessutom, men hade definitivt behövt bättre hjälp från sina lagkamrater framför honom.

Calabria [4,5] – Fick ännu en gång ta plats som en så kallad “inverterad ytterback”. En position som i ärlighetens namn inte alls passar för Calabria. Prestationen blev även därefter, alltså inte alls bra.

Gabbia [4,5] – En skugga av sitt tidigare så stabila jag. Stod för flera tveksamma ingripanden, i synnerhet hela situationen som gav Roma deras andra mål för kvällen. Målskytt, trots allt, men det hjälper inte för att höja betyget den här gången.

Tomori [5] – Att Tomori var bäst (eller ska man säga minst dålig?) i backlinjen idag säger en hel del om prestationerna. Han var långt ifrån felfri och stod för flera tveksamma aktioner.

Theo [5] – Hade en del ytor och möjligheter att operera i, men tog liksom inte vara på dem. Kändes loj och ointresserad, precis som hela laget gjorde.

Bennacer [4,5] – Väldigt sval, på gränsen till iskall insats av Bennacer. Bidrog inte med någonting av det som han vanligtvis är på planen för att göra och blev med all rätt utbytt tidigt.

Musah [5] – Visade prov på ypperlig teknisk kvalité vid flera tillfällen igår, men vad hjälper det när skärpan i det efterföljande, avgörande läget är obefintlig? Musah tog sig till många bra chanser, men var inte ens nära på att göra mål eller assist.

Pulisic [5] – Lyckades väl med något enstaka försök till att utmana sin försvarare. Men i övrigt en menlös insats som både vi och Pulisic så snart som möjligt vill få bort från näthinnan.

Loftus Cheek [5] – Har inte hittat rätt i sin mittfältsposition den senaste tiden och den trenden höll i sig även här. Duellspelet som är hans styrka fick vi knappt se prov på alls och hans förmåga att nosa sig till heta målchanser såg vi en gång under matchen. Då tog bollen oturligt nog i ribban.

Leao [4,5] – Med tanke på den nivå han visat att han besitter och de förväntningar som ligger på honom så var det här en snudd på usel insats. Leao såg lojare ut än någonsin i stora delar av matchen, slog horribelt dåliga inlägg matchen igenom (bortsett från assisten) och kunde knappt spela hem till mittback utan att de fick springa och hämta bollen på fel plats….

Giroud [4] – Vad gjorde Giroud ens på planen? Han bidrog inte med någonting i spelet och han hade ingenting att komma med i duellerna mot Smalling och Mancini (som förvisso spelade väldigt bra).

Avbytare

Jovic [5] – Gjorde ett något större avtryck än Giroud, och nosade sig till några hyfsade lägen. Men avsluten var alldeles för dåliga.

Chukwueze [6 MOTM] – Med tanke på den senaste tidens formkurva borde Chuk givetvis ha fått starta matchen. När han sen kom in var han helt klart bäst på planen och skapade farligheter i stort varje gång han fick bollen.

Reijnders [5] – Lyckades inte göra någon nytta i Milans forceringsförsök i jakten på mål. Hade några chanser att gå på avslut eller genombrottsförsök, men då kladdade han på bollen och blev av med den.

Okafor [5,5] – Hann inte riktigt göra något avtryck på matchbilden trots 20 minuter på plan. Inte så konstigt kanske då det var ungefär fem minuter effektiv speltid av de 20 minuterna han spelade.

Florenzi [5] – Efter att ha sett Milanspelare slå dåliga inlägg hela matchen var jag nog inte ensam om att tänka att Florenzis högerfot och inlägg kunde komma väl till pass i matchens slutskede. Så underbart att Florenzi kom in och levererade… ännu fler dåliga inlägg…

Tränare

Pioli [3] – Kommentarer överflödiga? Nästan… Pioli blev totalt utmanövrerad av De Rossi över 180 minuter och hans Milan hade i ärlighetens namn inte någonting att komma med i det här dubbelmötet. Slängde desperat in varenda offensiv pjäs han hade att laborera med, men matchbilden såg i stort sett likadan ut ändå. Det vill säga idéfattig anfallsfotboll med dåliga inlägg och skott (som oftast täcktes) ifrån orimliga lägen. Var det här spiken i kistan för Pioli?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen