Införrapport: Milan – Rennes

Två formstarka lag drabbar samman i playoff-rundan i Europa League när Milan tar emot Rennes. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

De rödsvarta kommer senast från en uddamålsvinst mot Napoli i ligaspelet. Efter ett fint samspel med Leao gjorde Theo det avgörande 1–0-målet. Leao har avsevärt förbättrat sitt spel den senaste tiden, men han har fortfarande problem med målskyttet. I situationer där han vanligtvis gör mål tvekar han nu istället, och portugisen agerar mer som spelfördelare än målgörare. Det är två Milanspelare som har flest assist i Serie A, Leao och Giroud, med åtta assist vardera.

Milan har mött franskt motstånd tidigare under säsongen, när de ställdes mot PSG i Champions League-gruppspelet. Under första mötet i Paris räckte inte Milan till, men hemma på San Siro visade de styrka när de vände ett tidigt underläge till en 2–1-vinst. Leao var en gigant i den matchen och gjorde även det viktiga kvitteringsmålet. Leao har ofta höjt sig några nivåer under de stora matcherna, och förhoppningsvis hittar han tillbaka till målformen när det är nytt franskt motstånd i Europaspel.

Calabria skadade sig i mötet med Napoli, men Thiaw har återhämtat sig från skadan han ådrog sig mot Dortmund i Champions League i slutet på november. Tysken, som värvades från Schalke, har flerdubblat sitt värde sedan han varit given i Milans mittlås tillsammans med Tomori. I de tidigare nämndas frånvaro har Gabbia gjort det mycket bra sedan återkomsten till Milan, när han har bildat mittbackspar med Kjaer. Thiaw förväntas inleda matchen på bänken men vara redo att hoppa in och få välbehövlig speltid.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Kalulu, Caldara, Calabria, Pobega och Chukwueze.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Gabbia, Kjaer, Theo; Reijnders, Musah; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Rennes:

Milan går in i matchen som favoriter, men det franska laget Rennes är i toppform. Tränarbytet i mitten av november när Stephan tog över rodret från Genesio har gett effekt. Stephan – som tränade Rennes från 2018 till 2021 – hade en dålig start på denna sejour, och Rennes förlorade dessutom den avslutande gruppspelsmatchen i Europa League mot Villarreal. Sedan dess har dock Rennes spelat nio matcher utan att ha förlorat, och de åtta senaste har dessutom slutat med vinst.

Under de åtta senaste matcherna har Rennes lyckats göra 20 mål och bara släppt in sex. Noterbart är att sex av de gjorda målen var i franska cupen mot Sochaux, som för närvarande spelar i den franska tredjedivisionen. Förra säsongens främste målskytt i Rennes, Gouiri, har inte presterat på samma nivå den här säsongen. Förra säsongen gjorde han 15 mål i ligaspelet, och den här säsongen har han hittills stått för tre mål på 18 spelade matcher.

Mittfältaren Bourigeaud är den spelare som har stått för flest mål i ligan den här säsongen med sex stycken, varav fyra från straffpunkten. Milan måste hålla koll på att det inte är en specifik målgörare att stänga ner, utan att målen är utspridda över hela laget.

Möjlig startelva för Rennes (4-4-2): Mandanda; G. Doue, Seidu, Theate, Truffert; Bourigeaud, Matusiwa, Santamaria, D. Doue; Kalimuendo, Terrier

Intressant fakta:

  • Det är första gången lagen möts i en tävlingsmatch.
  • Giroud har spelat nio slutspelsmatcher i Europa League och gjort sju mål samt fyra assist.
  • Bara Red Bull Salzburg gjorde färre mål än Milan i Champions League-gruppspelet, men bara fyra lag hade fler skott än Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen