Piolis ord om rotationen och Milans målsättning

Det var ett väl utfört jobb för AC Milan i Coppa Italias åttondelsfinal mot Cagliari ikväll, och Stefano Pioli var nöjd med att få en seger samtidigt som nyckelspelare fick vila.

Pioli valde att namnge en ganska intressant startelva som innehöll Antonio Mirante, Jan-Carlo Simic, Alex Jimenez, Luka Romero och Chaka Traore mot ett också roterat Cagliari-lag.

Han avslöjade att det var ett beslut som klubbledningen stod bakom eftersom fokus låg på en topp fyra-placering och Europa League, men i slutändan skulle det löna sig eftersom Luka Jovic (x2), Chaka Traore (i sin första start) och Rafael Leao gjorde mål i 4-1-segern och säkrade avancemang till kvartsfinalerna.

PIOLI

Om beslutet att många primavera-spelare ingick startelvan:

– Vi började lite långsamt, några killar var lite uppspelta, men efter målet lossnade det. Jag är nöjd med deras prestationer. Ungdomarna har förändrats, nu är det lättare att träna de mer erfarna. Deras attityder ger oss hopp, ungdomssektorn har gjort ett fantastiskt jobb.

– De kan stanna hos oss, så de kommer inte längre att betraktas som bara alternativ, utan alternativ när det behövs. Vi ville ha den här segern och vi tog oss an den här matchen på rätt sätt.

Om Coppa Italia-titeln är ett mål för Milan:

– Vi bryr oss. Ikväll fanns det två prioriteringar, nämligen att vila de som spelat mest och att ställa upp med ett lag som är ivrigt att vinna. Vi vill försöka. Coppa Italia är ett av våra mål, liksom Europa League.

Mr. Pioli ansågs av många riskera allt när startelvan blev officiell:

– Absolut inte att riskera allt. Jag gjorde några tydliga val för vårt ögonblick och för hur jag såg pojkarna. Prioriteten var att vila vissa spelare.

Luka Jovics fantastiska form fortsätter:

– Han har stora kvaliteter, han måste tro på det ännu mer. Han anlände när han inte var i form, nu mår han bra fysiskt och mentalt, han måste insistera och fortsätta med dessa ambitioner och motivationer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen