Redaktionens spelarbetyg: Milan – Cagliari

Det var dags för åttondelsfinal i Coppa Italia, en match där Pioli gjorde många förändringar i startelvan från senaste ligamatchen. Cagliari som stod för motståndet, bjöd inte upp till dans och med ledning 2-0 i halvtid kändes det redan avgjort. Slutsiffrorna skrevs till 4-1, många fina prestationer av ynglingarna som fick chansen och Milan gick enkelt vidare till kvartsfinal.

Startelvan

Mirante [6] – En insats som var lite högt och lågt. Några imponerande ingripanden blandades med svajiga och osäkra aktioner. Överlag helt klart godkänd.

Calabria [6] – Gjorde det han behövde och styrde defensiven tillsammans med Theo. Han sattes inte på något särskilt prov men höll ändå nivån under den timmen han var på planen.

Simic [6,5] – Olyckligt nog var det en felpass från Simic som ledde till Cagliaris mål. Men bortsett från det gjorde den unge mittbacken en högklassig insats och visade prov på många fina kvaliteter.

Hernandez [7,5] – Äntligen gick det att känna igen Theo. Nära på fläckfri insats, med suveränt defensivt spel. Vågade dessutom anfalla som vi så många gånger njutit av förr, vilket i slutändan gav honom två högklassiga, målgivande framspelningar, båda gångerna till Jovic.

Jimenez [6,5] – Spännande debut från ynglingen som visade att han vill göra anspråk på en plats i laget. Defensivt var det inte perfekt, men han tog många fina initiativ i offensiv riktning.

Adli [6,5] – En match som passade Adli som handen i handsken. Tempot gav honom möjlighet att operera djupt på mittfältet där han trivs som bäst. Visade prov på sin fina passningsfot flera gånger och borde fått med sig en assist när han serverade Jovic i början på matchen.

Reijnders [6,5] – Fortsatte visa sin vikt på mittfältet där han ofta är navet och konstanten i Milans spel. Aktiv och alltid tillgänglig för sina medspelare.

Romero [5,5] – Nyttig speltid för Romero som vi knappt fått se skymten av senaste tiden. Verkligen inte hans bästa prestation, vilket kanske kan förklaras med bristen på speltid. Han var hal och lurig, men kom inte riktigt loss till farliga ytor eller situationer.

Chukwueze [5,5] – En väldigt aktiv match för Chukwueze som var inblandad i mycket. Ett plus för att han ständigt fortsätter att försöka och utmana. Minus för att det sällan leder till något annat än bolltapp.

Chaka Traoré [7] – Ännu en yngling som tog för sig när han fick chansen. Inledde något trevande, kanske beroende på nervositet. Men Traoré spelade upp sig och gick dessutom av planen som målskytt.

Jovic [7,5 MOTM] – Jovic fortsatte på den inslagna vägen, nämligen med att göra mål. Den här gången två stycken dessutom. Visade också prov på gott samspel med lagkamraterna och tar många smarta löpningar.

Avbytare

Florenzi [6] – Kom in med halvtimmen kvar och gjorde det som krävdes av honom, varken mer eller mindre.

Leao [6,5] – Väldigt aktiv under sin korta tid på planen, med många utmaningsförsök och skottförsök. Till slut satt den för Leao och förhoppningsvis kan målet hjälpa honom att hitta tillbaka till storform.

Pulisic [6] – Får tjugo minuter på planen men gör inget märkvärdigt under tiden, han gjorde det han skulle. Vinsten var säkrad och frågan är varför Pioli slängde in honom överhuvudtaget?

Zeroli [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Bartesaghi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Bra spel, pigga ynglingar som fick chansen och tog den, samt en stabil 4-1-vinst. Inte mycket att klaga på efter en väl genomförd match. Enda lilla frågetecknet var väl varför vissa av nyckelspelarna, främst Pulisic, fick hoppa in överhuvudtaget med tanke på skadeläget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen