Pioli: “Du måste göra mål”

Pioli efter premiären i årets upplaga av Champions League.

Om matchen:

– Vi styrde matchen, givet hur vi försvarade, attackerade och i uppbyggnadsfasen. Men vi tog inte vara på våra lägen, där några var rena målchanser. Det känns tufft att inte få med sig en seger i första matchen för att vi vet hur svår den här gruppen kommer bli. Vi måste fortsätta spela på det här sättet då vi spelade väldigt bra, vi var det bättre laget mot ett bra motstånd. Vi spelade som ett lag från start till slutsignal och gav allt vi hade. Vi måste fortsätta på den här vägen.

Om gruppspelet:

– Vi har vunnit matcher där vi varit bättre än motståndarna och förlorat där vi spelat sämre. Vi var det bättre laget och skulle ha vunnit. Vi var för dåliga när väl chanserna dök upp helt enkelt och vi var inte tillräckligt kliniska i avgörande lägen. Vi måste fortsätta jobba på. Det här är en väldigt tuff grupp. Med det sagt så vet vi hur bra vi är och hur vi ska agera när vi möter bra motstånd som Dortmund och PSG. Vi kommer försöka att höja vår nivå ännu ett snäpp.

Om vad Milan kan ta med sig från matchen:

– Vad som betyder mer är hur mycket du skapar och inte hur mycket du låter motståndet få skapa. Vi skapade mer och det betyder att vi kontrollerade matchen och att vi dominerade mer än Newcastle. Men det här är fotboll; du måste göra mål och det är något vi behöver lära oss av. Vi måste också ta med oss att det här är en turnering där du behöver göra mål i varje match, framförallt när du har momentum.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen