Redaktionens spelarbetyg Milan – Newcastle

Så var det äntligen dags att inleda årets upplaga av Champions League. I premiären gästade Newcastle San Siro och Tonali återfanns i motståndarnas startelva. Milan dominerade stora delar av matchen, men lyckas aldrig få hål på Pope i Newcastles mål. 0-0 blir således slutresultatet och det känns som två förlorade Milanpoäng.

Startelvan

Maignan 6 – Gör en bra match och är väldigt delaktig i uppbyggnadsspelet som vanligt. Slår bort några längre bollar men öppnar å andra sidan upp ytor vid andra tillfällen. Utgår skadad i slutet på matchen. Oroande.

Calabria 5,5 – En svettig halvlek för lagkaptenen då han fick ta sig an den pilsnabbe Gordon på Newcastles vänsterflank. Hänger inte helt med varje gång, men den här matchen straffar det sig inte. Drar på sig ett onödigt gult kort och blir utbytt i paus.

Tomori 6,5 MOTM – Tillbaka i startelvan med besked efter att ha varit avstängd. Gör tillsammans med mittbackskollega Thiaw en riktigt bra match där Newcastle knappt skapar en enda farlig målchans. Vann många löpdueller tack vare sin snabbhet.

Thiaw 6,5 – Tysken var sig själv igen och stod för en stabil insats. Vann mycket dueller och skar igenom Newcastles mittfält med sin fina passningsfot.

Hernandez 6 – Pigg match av Hernandez som krigar på i båda riktningar matchen igenom. Är nära på att bli målskytt på hörna, men Pope lyckas avstyra även det avslutet. Tar många värdefulla löpningar utan att få bollen.

Krunic 6 – Bra insats av Krunic som höll sig anonym, på det sättet han ska. Hittade några öppnande passningar mellan Newcastles mittfält och backlinje, vilket skapade några bra målchanser. Stabilt defensivt arbete.

Loftus-Cheek 6,5 – Stor och tung på mittfältet och vinner mycket dueller och mycket boll. Försökte ta sig fram i offensivt straffområde, men slutprodukten fanns tyvärr inte riktigt där.

Pobega 6 – Ifrågasatt i startelvan, men gör en godkänd insats. Han tar sig till skottläge vid några tillfällen och är en Newcastlespelare på mållinjen ifrån att göra mål.

Chukwueze 6 – Nigerianens första match från start i Milantröjan och efter en något trevande start växte han in i matchen. Han är avig och svårläst i sina dribblingar och tar sig förbi sin back vid flera tillfällen. Tar sig även till några bra avslutslägen, men det resulterar tyvärr inte i något mål.

Leao 5,5 – Pigg första halvlek, men borde ha blivit målskytt då han hade ett bra läge precis framför mål. Istället slog han knut på sig själv med ett försök att klacka och kom sen aldrig riktigt in i matchen i andra halvlek.

Giroud 5,5 – Tampas med Newcastles stora mittbackar och gör det helt okej. Har några halvchanser men får inte heller han dit bollen.

Avbytare

Florenzi 6 – Tar över Calabrias roll som “inverterad ytterback” och gör det okej. Kommer fram på högerkanten vid flera tillfällen men oftast var inläggen av för dålig kvalité.

Reijnders 6 – Piggt och kreativt inhopp och kommer till ett bra avslutsläge nästan direkt han äntrat planen. Tyvärr för dålig fart i avslutet.

Pulisic 5,5 – Pulisic ersatte Chukwueze med dryga halvtimmen kvar. Han tog sig till några bra målchanser, men när avslutet behövde komma gick det för långsamt.

Musah 6 – Uppiggande inhopp av Musah som verkligen tog för sig. Var ständigt spelbar, tog djupledslöpningar och dribblade fram på högerkanten.

Sportiello 6 – Spelade inte mycket, men hinner göra två bra ingripanden i matchens slutskede i vad som kan anses vara Newcastles två farligaste målchanser.

Tränare

Pioli 6,5 – Ikväll sitter defensiven samt presspelet och laget känns solida hemåt. Milan skapar också mängder av målchanser, där många av anfallen startades i ytan mellan mittfält och backlinje. Pioli kan sedan inte lastas för att spelarna inte lyckas göra mål på så många bra lägen.