Införrapport: AC Milan – Hellas Verona

AC Milan har en tung vecka bakom sig med förlust i derbyt, oflyt i Champions League samt nya skadebekymmer.

AC Milan:

Efter en 5-1-förlust mot rivalerna Inter förra veckan och 0-0 hemma mot Newcastle i Champions League på tisdagskvällen, föreslår flera källor att Milan kan ställa upp i en 3-4-3-formation offensivt, som kan övergå till en mer bekant 4-3-3 i defensiva faser. Rossoneri kommer på så vis att starta med tre mittbackar; Tomori, Kjaer och Thiaw samt att Pioli kommer behöva offra en startspelare någon annanstans på planen.

Enligt Gianluca Di Marzio är vänsterbacken Theo Hernandez den mest troliga att falla ur startelvan. I hans frånvaro förväntas Alessandro Florenzi starta på vänsterkanten och fungera som en ytterback som rör sig framåt, men smälter in i en fyrbackslinje när Milan kommer under press. Det föreslås att Yunus Musah kan starta till höger på mittfältet och kommer att bli den tredje centrala mittfältaren när Florenzi går in som ytterback. Mike Maignan drog på sig en mindre skada mot Newcastle i tisdags. Fransmannen blev utbytt, in kom Sportiello och stod för avgörande räddningar i slutskedet av matchen. Det är bekräftat att italienaren startar i målet idag.

Möjlig startelva för AC Milan(3-4-3): Sportiello – Tomori, Kjaer, Thiaw – Florenzi, Reijnders, Loftus-Cheek, Musah – Pulisic, Giroud, Leao.

Hellas Verona:

Verona-klubben anställde inför säsongen Marco Baroni som ny chefstränare och sedan dess har saker och ting sett positivt ut. Hellas Verona har sett stabila ut i säsongsinledningen, där man har kammat hem sju poäng på fyra matcher. En utav matcherna är en imponerande vinst mot Roma. Offensivt har laget varit vassa och kommer med all sannolikhet att såra Milan om chansen dyker upp.

Hellas kommer dock med en förlust i bagaget där man förlorade borta mot Sassuolo. Matchen var en jämn tillställning fram tills att Sassuolo växlade upp den sista kvarten och såg till att man tog med sig alla tre poäng. Marco Baroni förväntas att fortsätta med samma formation, där svensken Hien går in i backlinjen istället för Coppola medan Serdar ersätter Folorunsho i anfallet.

Möjlig startelva för Hellas Verona (3-4-2-1): Montipo – Magnani, Hien, Dawidowicz – Faraoni, Hongla, Duda, Lazovic – Serdar, Ngonge – Djuric.

Intressant fakta:

  • Senast lagen möttes var i den sista omgången av föregående säsong, där Milan vann bortamötet med 3-1 och målen gjordes av Leao och Giroud.
  • Milan har inte förlorat på de 9 senaste mötena mot Hellas Verona.
  • Senaste förlusten mot Hellas Verona var i December, 2017.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen