Införrapport: AS Roma – AC Milan

Milan besöker huvudstaden för att försöka vinna sin tredje raka match. Avspark på Stadio Olimpico kl 20:45.

AS Roma:

Jose Mourinho och hans Roma har likt Milan påbörjat en rebuild under sommaren med sikte på Champions League-spel. Man har varit väldigt aktiva under mercaton och gjort sig av med spelare som Ibanez, Kluivert, Volpato, Tahirovic, Perez, Reynolds och Matic.

På in-kontot ser vi spelare som Romelu Lukaku, Renato Sanches, Leandro Paredes, Evan N´Dicka, Houssem Aouar, Rasmus Kristensen och Sardar Azmoun.

Roma har haft en tuff start på säsongen då man i premiären fick kämpa sig till ett kryss mot Salernitana efter att den forne Lazio-spelare Antonio Candreva gjort två mål. Den oavgjorda matchen följdes upp med en förlust mot Hellas Verona i förra omgången.

Möjlig startelva för AS Roma(3-5-2): Patricio, Mancini, Smalling, Llorente, Kristensen, Pellegrini, Cristante, Aouar, Zalewski, Belotti, El Shaarawy.

AC Milan:

Milan har haft en flygande start på säsongen med två raka segrar i ryggen inför kvällens match. Nytt spelsätt och nya spelare som visar upp sig har gett fansen en tro på en betydligt bättre säsong än i fjol.

Pioli har i stort sett alla spelare tillgängliga för spel till kvällens match. Den enda som fortfarande behöver tid att återhämta sig från skada är Bennacer som förväntas vara borta ett par månader till efter sin knäskada.

Möjlig startelva för AC Milan(4-3-3): Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Milan är obesegrade i 10 av de 11 senaste matcherna mot Roma. I dessa matcher har Milan alltid gjort minst ett mål.
  • Milan är ett av tre lag som Mourinho, under sin tid i Roma, aldrig har vunnit över. De övriga två är Lazio och Inter.
  • Roma har släppt till minst avslut mot sig i Europas topp 5-ligor den här säsongen. Däremot har de släppt in 50% av dessa avslut.
  • Milan är det lag i Serie A som gjort flest mål i öppet spel medan Roma är det lag som släppt in flest mål i öppet spel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen