OFFICIELLT: Jovic klar för Milan

Under de senaste dagarna har Milan letat intensivt efter en central anfallare att kunna addera till truppen. Det har ryktats om många spelare hit och dit men nu står det klart vem det blir. Luka Jovic ansluter på en permanent övergång från Fiorentina, meddelar Milan på sin officiella hemsida.

25-årige Jovic började sin karriär i serbiska Röda Stjärnans ungdomslag. I maj 2014 gjorde han sin A-lagsdebut. Två minuter in i debuten gjorde han sitt första mål för klubben. På de efterföljande två säsongerna gjorde han elva mål på 41 matcher i den serbiska högstaligan.

Under vintern 2016 blev han värvad av den portugisiska storklubben Benfica, där han spenderade ett och ett halvt år innan han flyttade till Tyskland och klubben Eintracht Frankfurt. Där tog karriären rejält med fart.

Under sin första säsong i Bundesliga gjorde han åtta mål på 22 matcher, varav endast nio starter. Säsongen därefter, 2018/19, gjorde han hela 17 mål och sex assist i den tyska högstaligan. Även i Europa League gjorde Jovic succé med sina tio mål på 14 matcher, i en turnering där Frankfurt tog sig till semifinal.

Efter framgångarna i Tyskland blev han värvad av den spanska storklubben Real Madrid för en väldigt stor övergångssumma. Men tiden i Spanien blev en besvikelse. Serbiske Jovic spelade endast fyra matcher från start under sin första säsong och hade en del skadeproblem.

Under den andra halvan av säsongen 2020/21 blev han utlånad till sin tidigare klubb Eintracht Frankfurt. Han lyckades dock inte nå upp till samma höjder som under sin första sejour i klubben. Det blev fyra mål på 18 matcher, varav åtta från start.

Totalt spelade Jovic 51 tävlingsmatcher för Real Madrid och gjorde tre mål och fem assist.

Inför förra säsongen blev Jovic värvad till Fiorentina på en fri övergång. Där var han i stort sett ordinarie när han spelade 50 tävlingsmatcher, varav 25 från start. I ligaspelet stod han för sex mål och tre assist på 31 matcher, och i Europa Conference League noterades han för sex mål och en assist på 13 matcher.

AC Milan skriver på sin hemsida att man har kommit överens med Fiorentina om en permanent övergång. Kontraktet är skrivet till den 30 juni 2024.

Jovic kommer att bära nummer 15.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen