Pioli: “Att höra fansen stötta oss i 90 minuter under en match är en fantastisk känsla”

Andra raka segern för AC Milan den här säsongen. Pioli ger sina reflektioner och tankar i intervjun efter matchen.

Om betydelsen av matchen:

– Vi måste tänka att varje match hjälper oss att utveckla gruppen. Att lära känna varandra mer och förbättra det vi förbereder under träningarna.

Om dagens match:

-Det är tydligt att vi spelade bättre än mot Bologna. Vi måste fortsätta jobba hårt och utnyttja varje dag på träningsplanen och varje match för att bli bättre och bättre.

-Det är normalt när man möter motståndare som Torino. Alla var markerade när vi hade bollen. Genom att lura upp dem i banan och rörelse utan bollen skapade vi en-mot-en-lägen där våra spelare kunde visa sin kvalitet. Rörelse utan boll är väldigt viktigt för vårt spel. Det gjorde vi väldigt bra ikväll och Mike hade gott om tid att ta beslut. Han tog rätt beslut i stort sett hela matchen. Det gav oss en fin grund för att skapa problem hos motståndarna.

Om truppen, nyförvärven och fansen:

-Laget är väldigt glada när de får spela på San Siro. Jag är väldigt nöjd med de nya killarna som fått uppleva detta för första gången, för att komma till arenan, värma upp och höra fansen stötta oss i 90 minuter under en match är en fantastisk känsla. Jag har alltid trott på, för att få det att fungera, att det måste finnas balans och ett ge och ta-förhållande mellan fansen och laget. Vi försöker ge allt vi har för att göra våra fans glada för de förtjänar det bästa.

-De nya spelarna som fått starta har kommit längre än övriga spelare men så fort jag har möjlighet så kommer jag kunna ge minuter till Okafor, Musah och Chukwu. Du kan träna hur mycket som helst men det är under matcherna du lär dig förstå dina medspelare, motspelare och svårigheterna med Italiensk fotboll. Vi kommer försöka att få in dessa spelare så snart som möjligt.

Om kommande vecka:

-Spelarna behöver vila, fira vinsten för att sedan påbörja förberedelserna inför nästa match. Det är sista matchen innan det första landslagsuppehållet och vi vill prestera på en hög nivå i Rom också.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen