Officiellt: Saelemaekers lämnar Milan

Idag står det klart att Alexis Saelemaekers lämnar Milan. Efter att ha ryktats intensivt till bland annat Real Betis, blev det till slut Bologna som nästa klubbadress för belgaren. Det handlar om ett säsongslångt låneavtal där Bologna har en möjlighet att göra affären permanent nästa sommar.

Idag har Milan gått ut med ett officiellt uttalande där de meddelar att Saelemaekers lämnar Milan för Bologna. Det handlar om ett lån över kommande säsong, där Saelemaekers tros få en viktig roll i Thiago Mottas lagbygge. Efter att Milan plockat in både Christian Pulisic och Samuel Chukwueze på samma position fanns det inte längre någon självklar plats för honom i Milan.

Sedan Saelemaekers anslöt till Milan säsongen 19/20 har han hunnit med 140 framträdanden i den rödsvarta tröjan. Belgaren, som levt mycket på sin uppoffrande spelstil, lyckades aldrig riktigt befästa sin plats i startelvan. Under sina år i klubben gjorde Saelemaekers 14 mål och 20 assist.

Inga officiella summor har kablats ut, men utköpsklausulen sägs enligt Antonio Vitiello ha landat på 12 miljoner € och Milan ryktas få 1 miljon € för låneavtalet.

I sitt officiella meddelande önskar Milan honom ett stort lycka till den kommande säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen