Redaktionens spelarbetyg Milan-Torino

Hemmapremiär inför ett fullsatt San Siro, hemmadebut för flera spännande nyförvärv och ett Torino som gästade. Förutsättningar var goda och Milanspelarna gjorde ingen besviken när de avväpnade Torino. Efter att Giroud satte dit 2-1 från straffpunkten var det aldrig något snack om saken och Milan vann till slut med 4-1.

Startelvan

Maignan 6 – Maignan sattes på prov en gång under matchen och då gick bollen tyvärr in i mål och det kändes som att det kanske hade gått att rädda skottet. Annars var han stabil i passningsspelet och kvitterar ut ett godkänt betyg.

Calabria 6 – Milans lagkapten var ganska anonym matchen igenom, men stod för en solid defensiv insats. Även Calabria går av planen med ett godkänt betyg.

Tomori 6 – En lite svårbedömd insats, då det i vissa situationer kändes svajigt. Men stod också för några duellvinster och brytningar av kvalité. Sattes sällan på prov under matchen.

Thiaw 6,5 – Tysken var likt förra matchen, bäst i mittlåset och stod för flera resoluta bollvinster. Positivt också att han vågar avancera framåt med bollen vid flera tillfällen. Thiaw har en fin fot som borde användas när tillfälle ges.

Hernandez 7,5 MOTM – Förra matchen visade Theo goda intentioner och mot Torino fortsatte han på den inslagna vägen. Den här gången gav det dessutom frukt, i form av ett mycket vackert mål efter en fin assist av Leao.

Krunic 6,5 – Bra insats och Krunic styr spelet väl från sin defensiva mittfältsposition. Det kändes som att han spelade smartare och lugnare än vanligt och satte sig inte i några farliga situationer.

Loftus-Cheek 7 – Loftus-Cheek visade upp precis det vi hoppades på när han värvades. En stor, tung mittfältsdynamo som går vinnande ur de flesta duellerna på mitten. Kröner sin insats med en fin assist till Pulisic som ledde till 1-0.

Reijnders 7 – Ännu en pigg insats av den nye holländaren. Han var överallt på planen och visade goda intentioner såväl offensivt som defensivt. Den sista lilla skärpan saknades den här matchen, men fortsätter han så här kommer poängen att trilla in för honom.

Pulisic 7 – Pulisic blir för andra matchen i rad målskytt och gör en stabil match överlag. Känslan är dock att han inte riktigt kommer till sin rätta på högerkanten, eller kanske snarare att det finns ännu mer potential i honom, även om han nu gjort två bra matcher.

Leao 7 – Sådär insats senast, mycket bättre ikväll. Leao är delaktig i det allra mesta i offensiv väg och ordnar såväl en straff som en magnifik assist till Theo. Hade mycket väl kunnat få med sig ytterligare någon assist då han hade flera bra inlägg och inspel.

Giroud 7,5 – Giroud visade att han är en pålitlig straffskytt via två väl slagna straffar. Utöver de båda målen står däremot fransosen inte för någon märkvärdig insats. Två mål är alltid två mål och det renderar i ett högt betyg.

Avbytare

Okafor 5,5 – Fick komma in istället för Leao och såg i ärlighetens namn ganska trubbig ut. Tajmingen verkar inte riktigt vara där än, men förhoppningsvis faller bitarna på plats för honom allt eftersom.

Musah 6 – Första minuterna i Milantröjan och som väntat var det lite ringrostigt. Visade ändå lite av sina kvaliteter och kan bli ett värdefullt tillskott i truppen.

Chukwueze 5,5 – Ytterligare ett inhopp och ytterligare en ganska slätstruken prestation. Försökte utmana vid några tillfällen men det ledde inte till någonting.

Kjaer N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Florenzi N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 7 – Verkar ha fått igång det kreativa i offensiven på ett sätt vi inte sett tidigare. Milan skapade mycket matchen igenom och det fanns aldrig någonting att oroa sig över. Bra taktiskt upplägg, bra byten och tre nya poäng in på kontot.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen