Redaktionens spelarbetyg: Milan-Roma

I den första kvartsfinalen i Europa League väntade ett välbekant motstånd, nämligen Roma. Ett Roma som andats morgonluft och visat strålande form sedan Daniel De Rossi tagit över tränarposten. Milan var förhandsfavoriter mycket tack vare fin statistik mot Roma de senaste åren. Men Romas form skulle visa sig väga tyngre och romarna kunde lämna San Siro med en 1-0-ledning i kvartsfinalmötet.

Startelvan

Maignan [6] – Kan inte klandras för det insläppta målet, även om det så klart svider. Stod annars för en pålitlig insats såväl i skottstoppandet som i passningsspelet.

Calabria [6,5] – Visade hjärta matchen igenom och bidrog positivt i såväl defensiv som offensiv riktning.

Gabbia [6,5] – Fick den otacksamma och tuffa uppgiften att tampas med Lukaku. Han vann inte alla dueller, men han gav Lukaku en rejäl fight i de allra flesta situationerna och gick vinnande ur en hel del. Starkt.

Thiaw [6] – Fortsatt lite upp och ned från den unge tysken, som verkar ha tappat mycket självförtroende sen sitt intåg i truppen. Kändes osäker i sitt positionsspel ännu en gång men stod också för några fina ingripanden.

Theo [5,5] – Var inte på något sätt dålig, men kom inte alls till på det sättet vi är vana vid att se. Det går troligtvis att härleda till att Roma mycket effektivt stängde ned Milans vänstersida.

Bennacer [5] – Ännu en halvdan match från Bennacer. Såg ut att tänka rätt i situationerna, men lyckades inte med utförandet och då såg det många gånger slarvigt och nonchalant ut.

Reijnders [6] – Holländaren påminde oss om hans egen första tid i Milan. Det vill säga att han gjorde många väldigt bra saker, men när han väl kom till avslut så saknades den sista lilla skärpan.

Pulisic [5,5] – Fick ta ett stort offensivt ansvar då vänsterkanten inte kom någonstans. Det gick väl egentligen varken bra eller dåligt. Hade en hel del goda intentioner och även utföranden, men nollan i Milans målkolumn talar ändå sitt tydliga språk.

Loftus Cheek [5] – Blev bortgjord av Mancini i markeringsspelet vilket skulle visa sig vara dyrt, då det innebar matchens enda mål. Var utöver den kostsamma missen på hörnan en stundtals frisk fläkt offensivt, men tyvärr gav det inget resultat den här gången.

Leao [4,5] – Kom inte alls in i matchen och lyckades knappt med någonting som han försökte med. För all del, Roma stängde ned vänsterkanten bra, men Leao gjorde det heller inte särskilt bra när han väl hade möjlighet och utrymme.

Giroud [4,5] – Svag i spelet i stort, som vanligt numera. Dessutom missade han ett 100-procentigt läge som bara MÅSTE sitta i den här typen av match, vilket drar hans betyg.

Avbytare

Adli [6,5 MOTM] – Kom in som en frisk fläkt och lyckades faktiskt att höja matchtempot till Milans fördel. Skapade en hel del under sin tid på planen och borde definitivt ha fått spela mer så här i efterhand.

Chukwueze [6,5] – Fick inte mycket tid på planen, men hans soloräd är definitivt värd att omnämna. En magisk dribblingsräd toppat med en delikat framspelning till Giroud, som tyvärr då missade…

Okafor [N/A] – Syntes knappt till och får därför inget betyg.

Tränare

Pioli [4,5] – Blev, framförallt i första halvlek, taktiskt utmanövrerad av De Rossi. Piolis lag gavs inget utrymme och kom inte alls in i matchen. I andra halvlek blev det bättre, framförallt i offensiv riktning då Milan skapade en hel del chanser. Men totalt sett en dåligt genomförd match ur Piolis perspektiv.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen