Införrapport: Milan – Roma

Första mötet i Europa League-kvartsfinalen mot De Rossis Roma. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

De rödsvarta har vunnit sina sju senaste matcher, och i den senaste matchen under helgen var det Lecce de besegrade. Chukwueze, som fick förtroende att starta matchen – på grund av Loftus-Cheeks avstängning – gjorde precis det han värvades för. Han utnyttjade sin teknik och fart för att överlista motståndarna på Milans högerkant. Pulisic flyttades in centralt och såg ut att trivas i rollen som offensiv mittfältare. Efter ett fint förarbete av Chukwueze lyckades Pulisic, från den centrala ytan, prickskjuta in bollen i mål.

Att möta Lecce, som fick Krstovic utvisad strax före halvtidsvilan, är inte som att möta ett formstarkt Roma. Mot Roma kommer det att krävas mer av defensiven, vilket tyder på att Loftus-Cheek är tillbaka i den offensiva mittfältsrollen. Det medför att Pulisic är tillbaka på vänsterkanten, och att förra matchens lirare Chukwueze återvänder till bänken.

För att ta sig till den här kvartsfinalen slog Milan ut Slavia Prag i åttondelsfinalen. Milan hade större svårigheter än förväntat att ta kontroll över matcherna i dubbelmötet. Efter att Slavia Prag fått rött kort i båda matcherna lyckades Milan avancera utan större problem. Mot Roma bör Milanspelarna gå in i matchen med en helt annan inställning, och visa vilja redan från första sekunden.

Tomori är avstängd i den här matchen och Kalulu är fortfarande skadad. Thiaw rapporteras ha återhämtat sig från sin skada och är favorit att starta bredvid Gabbia i mittlåset.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Gabbia, Theo; Bennacer, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Roma:

Efter förlusten mot Milan i mitten av januari fick Mourinho sparken och ersattes av Roma-ikonen De Rossi. Med De Rossi som tränare har Roma endast förlorat en av sina elva matcher i ligan, mot serieledarna Inter. I och med resultaten efter De Rossis intåg har Roma klättrat till en femteplats i ligatabellen, fyra poäng efter Bologna. Värt att nämna är att Roma under De Rossis ledning, förutom Inter, inte har mött något av de sju högst placerade lagen i tabellen.

I åttondelsfinalen av Europa League hade Roma en på förhand tuff motståndare, De Zerbis Brighton. Dock såg duellen redan avgjord ut efter första mötet när Roma lyckades vinna med 4-0 på hemmaplan. I returmötet gjorde Brighton endast ett mål, och Roma tog sig komfortabelt vidare till den här kvartsfinalen mot Milan.

Lukaku har mäktat med sju mål och en assist på nio framträdanden under årets upplaga av Europa League. I ligaspelet har belgaren gjort tio mål och tre assist, och under EM-kvalet gjorde han flest mål av alla när han lyckades göra 14 mål för sitt Belgien. Den kraftfulla anfallaren kan ibland ses göra stora misstag framför mål, men det är fortfarande en målgörare av rang.

Förutom Lukaku behöver Milans försvar hålla koll på talangfulle Dybala. Argentinaren leder både Romas interna skytteliga och assistliga i Serie A den här säsongen. I Serie A har han mäktat med tolv mål och åtta assist.

Möjlig startelva för Roma (4-3-3): Svilar; Celik, Mancini, Smalling, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Intressant fakta:

  • Det är lagens första möte i Europaspel någonsin.
  • Roma har inte lyckats vinna mot Milan på de nio senaste försöken.
  • Roma har bara vunnit två av sina 14 senaste bortamatcher i Europaspel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen