Införrapport: Sassuolo – Milan

I mitten av det viktiga dubbelmötet mot Roma möter Milan ett svagt Sassuolo. Matchen sparkas igång kl. 15.00 på Stadio Mapei.

Sassuolo:

De svartgröna har hittills en undermålig säsong och kämpar för att hålla sig kvar i Serie A. I slutet av februari fick tränare Dionisi sparken och istället tog man in Ballardini för att rädda kontraktet. Under Ballardinis fem matcher som tränare för Sassuolo har de endast lyckats vinna en. För närvarande ligger Sassuolo näst sist i ligatabellen med två poäng upp till Hellas Verona på säker mark. I lagets senaste match, mot jumbon Salernitana, tappade de ledningen på tilläggstid och fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

Landslagsmeriterade Berardi som bland annat Milan ryktats vara intresserad av under flera transferfönster har varit Sassuolo trogen. Italienaren är överlägset Sassuolos främste målskytt med 142 gjorda mål, på andraplats i den listan är Masucci med 44 mål. En orsak till att Sassuolo ligger i botten av tabellen den här säsongen är att Berardi har varit skadad. 29-åringen har endast spelat i 17 av lagets 31 matcher, och han kommer också missa den här mot Milan.

Den tidigare Milanspelaren Castillejo kommer, precis som Berardi, se den här matchen från läktaren på grund skada.

Möjlig startelva för Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Toljan, Erlic, Ferrari, Doig; Racic, Henrique; Defrel, Thorstvedt, Lauriente; Pinamonti

Milan:

Milan bröt flera positiva sviter när de förlorade med 0–1 mot Roma i Europa League tidigare under veckan. De rödsvarta spelarna saknade rörelse och gjorde det lätt för Roma att försvara sin tidiga ledning, efter mål på hörna av råskinnet Mancini. Efter knappt en timme spelad bytte Pioli in Adli och en kvart senare byttes Chukwueze in. När de kom in började det hända saker offensivt för Milan. Adli gjorde ett väldigt bra inhopp och drog upp tempot med sin rörelse och sina passningar. Chukwueze fortsatte visa sin fina form när han lyckades finta tre motståndare och servera Giroud ett gyllene läge, som han missade. Både Adli och Chukwueze förväntas starta den här matchen mot Sassuolo.

På grund av det viktiga returmötet i Europa League-kvartsfinalen mot Roma på torsdag förväntas Pioli rotera friskt. Förutom de tidigare nämnda Adli och Chukwueze förväntas också Sportiello, Florenzi, Kjaer, Musah, Okafor och Jovic finnas i startelvan. Efter att Juventus igår spelade oavgjort mot Torino är det fem poäng upp till Milan. Juventus har fortfarande 18 poäng att spela om i ligan, så det kan visa sig vara en kostsam rotation om Milan inte besegrar Sassuolo.

Milan har 68 poäng i ligan, vilket är den bästa poängskörden efter 31 matcher Milan har haft sedan Pioli tog över som tränare efter Giampaolo hösten 2019. Det är till och med bättre än Scudetto-säsongen då Milan hade 66 poäng vid lika många spelade matcher. Det som sticker ut den här säsongen är hur starka Inter är, precis som Napoli var föregående säsong.

Spelare i Milan som missar matchen är Maignan, Kalulu och Pobega.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Sportiello; Florenzi, Kjaer, Tomori, Theo; Musah, Adli; Chukwueze, Reijnders, Okafor; Jovic

Intressant fakta:

  • Trots att de är näst sist i ligatabellen har Sassuolo inte förlorat på sina tre senaste matcher.
  • Sassuolo har endast tagit en poäng mot Milan på de sju senaste hemmamatcherna.
  • År 2024 har Milan flest skott på mål i ligan. Under samma period är Sassuolo ett av de fem lagen med minst skott på mål.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen