Pioli: “Vi vill börja vinna igen”

Piolis presskonferens inför matchen mot Cagliari.

Om AC Milan vs Cagliari:

– Vi vill börja vinna igen. Både för klubben och för fansen. Andraplatsen är viktig och vi är motiverade att spela den här matchen. Ranieri är bra på alla sätt, han är en väldigt skicklig tränare. Jag har själv spelat under honom och han är en av dem som lärt mig mest tillsammans med Trapattoni och Bagnoli. Cagliari är väldigt direkta med bollen och varierar sitt försvarsspel från att vara aggressiva till att vara följsamma.

Om truppen:

– Truppen gör det bra, i slutet på varje säsong är det fullt normalt att några spelare är i form och några spelare är slitna och det kommer vara en faktor när jag tar ut truppen. Det skulle störa mig om truppen inte skulle ge allt för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Ingen har sagt att de vill varva ner nu i slutet så hela truppen är redo och tillgängliga. Det vi kommer gräma oss över är dubbelmötet med Roma i Europa League. Även derbyna är jobbiga att se tillbaka på.

Om försvarsspel:

– Vi har lidit av att vi har släppt in så många mål. Detta för att vi gjort för många misstag.

Om framtiden:

– Min position och andras positioner är inte något jag kommer att prata om innan alla matcher är spelade. Klubben har under flera år visat att man vet hur man behöver arbeta och det finns en stark ambition att nå framgång. Jag är också av åsikten att topparna och dalarna under en säsong delas mellan tränare, spelare och klubb.

Om individer:

– Leao har beslutsamheten att spela och göra mål. Då kommer han att le igen. Bennacer och Kalulu gör det bra. Pierre är inte riktigt 100% ännu men är redo för att spela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen