Införrapport: Milan – Cagliari

Två formsvaga lag drabbar samman när Milan tar emot Cagliari. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Förra helgen spelade Milan en målrik match mot Genoa. Efter bland annat mål på straff för Genoa och självmål av Thiaw i Milantröjan slutade matchen 3-3. Leao blev utbytt efter knappt 70 minuter och gick direkt till omklädningsrummet. Portugisen anses ofta vara nonchalant på planen, men när han blir utbytt visar han känslor och vilja. Det rapporteras att Leao kommer att inleda den här matchen mot Cagliari på bänken.

I matchen mot Genoa protesterade Curva Sud genom att inte ha banderoller eller sjunga ramsor på läktaren. Bakgrunden till protesten är dels Milans mediokra säsong, men framför allt oklarheten runt Milanledningens intentioner och ambitioner. Det rapporteras att protesterna från Curva Sud fortsätter på liknande sätt i den här matchen mot Cagliari.

De rödsvarta är i en formsvacka och de har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher, inklusive dubbelmötet mot Roma i Europa League. Förra ligaomgången hade Milan möjligheten att säkra en plats till nästa upplaga av italienska supercupen, men eftersom både Milan och Bologna spelade oavgjort ges nu en ny chans mot Cagliari.

Spelare i Milan som missar matchen är Loftus-Cheek och Kjaer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Sportiello; Kalulu; Gabbia, Thiaw, Florenzi; Musah, Bennacer; Chukwueze, Reijnders, Pulisic; Giroud

Cagliari:

Lagen i botten av tabellen ligger tätt och trots att Cagliari för närvarande är på en 15:e-plats är det endast tre poäng ned till nedflyttningsstrecket. I lagets senaste match mötte de Gottis Lecce på bortaplan. Cagliari tog ledningen tidigt i matchen när Mina styrde in bollen som Gaetano skjutit in i straffområdet. Strax innan halvtidsvilan gjorde den nyligen assisterande Gaetano en vårdslös tackling och domare Marcenaro visade det röda kortet. Cagliari lyckades ändå hålla ledningen tills slutet av matchen när Krstovic kvitterade för Lecce och matchen slutade 1–1. I och med det röda kortet missar Gaetano den här matchen mot Milan. Även lagets främste målskytt i ligaspelet den här säsongen, Viola, rapporteras missa matchen.

Det är endast Udinese som har lägre genomsnittligt bollinnehav än Cagliari den här säsongen. Att möta försvarande lag har tidigare varit problematiskt för Milan. Piolis Milan har varit som bäst vid kontringar och ofta sett idéfattigt ut när de har fått styra matchen. Milan förväntas styra matchen mot Cagliari, men för att det ska bära frukt måste Pioli ha listat ut hur lågt stående försvar ska överlistas.

Möjlig startelva för Cagliari (4-2-3-1): Scuffet; Zappa, Mina, Dossena, Obert, Deiola, Sulemana; Nandez, Oristiano, Luvumbo; Shomurodov

Intressant fakta:

  • Cagliari har endast vunnit en av de 37 matcherna lagen har mötts under 2000-talet.
  • Milan har vunnit de fyra senaste matcherna mot Cagliari.
  • Cagliari har endast vunnit en av sina 22 senaste bortamatcher i Serie A.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen