Införrapport: Milan – Empoli

Milan har ett intensivt spelschema, men inget annat än tre poäng är godkänt när Empoli kommer på besök. Matchen sparkas igång kl. 15.00 på San Siro.

Milan:

Den här matchen mot Empoli ligger mellan matcherna i dubbelmötet mot Slavia Prag i Europa League-åttondelen. Första mötet ägde rum i torsdags och efter matchen kände många Milansupportrar en underlig känsla. Trots en vinst med 4–2 kändes det inte tillräckligt bra. Redan innan något av målen gjordes fick Slavia Prag en spelare utvisad, så Milan släppte in två mål med en man mer på plan. Innan det röda kortet var det Slavia Prag som var närmst att göra mål, och eftersom de är erkänt starka på hemmaplan blir det ett ovisst möte på torsdag.

I senaste ligamatchen mot Lazio drog både Leao och Florenzi på sig sina femte gula kort för säsongen och är därmed avstängda i matchen mot Empoli. Calabria är given på högerbackspositionen och Okafor förväntas ersätta Leao. Jovic, som är tillbaka från avstängning, förväntas starta längst fram i anfallet istället för Giroud. Milans tidigare givna mittbackspar Thiaw och Tomori, som nyligen återkommit från långvariga skador, förväntas få förtroendet att starta matchen.

Spelare i Milan som missar matchen är Leao, Florenzi och Pobega.

Möjlig uppställning för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Bennacer, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Okafor; Jovic

Empoli:

Endast Salernitana har gjort färre mål än Empoli den här säsongen i Serie A. Efter förlusten mot Hellas Verona i januari placerade sig laget på en 19:e-plats i tabellen. Tränare Andreazzoli tvingades avgå och istället tog kontraktsräddaren Davide Nicola över rodret. Nicola fick en bra start på det nya jobbet när Empoli lyckades besegra Monza med 3–0. Med Nicola som tränare har Empoli endast förlorat en av sina sju senaste matcher, den senaste mot Cagliari.

Under januarifönstret lånades mittfältaren Zurkowski in från Serie B-laget Spezia. Hans första match den här säsongen var när han byttes in mot Hellas Verona och stod för ett reduceringsmål. I nästa match mot Monza fick Zurkowski chansen att starta, vilket han tog vara på genom att göra alla tre målen. Med dessa fyra mål är han lagets främsta målskytt den här säsongen. Zurkowski har missat de senaste två matcherna, men enligt rapporter har han återhämtat sig och förväntas vara tillgänglig i matchen mot Milan.

Zurkowski leder den interna skytteligan, men tätt bakom honom med tre mål befinner sig Caputo och Niang. Den före detta Milanspelaren Niang värvades under januarifönstret från turkiska Adana Demispor. Noterbart är att samtliga av Niangs tre mål i Empolitröjan har kommit från elva meter. Milanistas minns nog Niang främst för missen mot Barcelona i Champions League-åttondelsfinalen för tio år sedan. Milan hade goda förutsättningar inför returmötet på Camp Nou efter att ha vunnit med 2–0 på hemmaplan. Under första halvlek i returmötet hade Niang ett friläge men träffade stolpen. Istället vann Barcelona matchen med 4–0 och slog ut Milan ur Champions League.

Möjlig startelva för Empoli: (3-4-2-1): Caprile; Ismajli, Walukiewicz, Luperto; Gyasi, Marin, Maleh, Pezzella; Cambiaghi, Zurkowski; Niang

Intressant fakta:

  • Empoli har endast lyckats vinna en av de senaste 14 ligamatcherna mot Milan.
  • Niang har noterats för tre mål på fyra matcher för Empoli. I Milantröjan lyckades han göra åtta mål på 67 framträdanden i Serie A.
  • Milan är det lag med flest gjorda mål av inhoppare i topp 5-ligorna, med 13 stycken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen