Redaktionens spelarbetyg: Milan-Empoli

En match som bara skulle spelas av och tre poäng skulle bärgas hem. Så blev också fallet efter att Pulisic något turligt fick in matchens enda mål i slutet av den första halvleken. I och med vinsten är Milan nu uppe på andra plats i Serie A-tabellen.

Startelvan

Maignan [6] – Fick hålla nollan igen, men inte så mycket på grund av hans egen insats utan snarare på grund av Empolis tafatta anfallsförsök.

Calabria [6] – Lite frustrerande att byta bort Florenzis anfallskunskaper och högerfot mot Calabrias.. Men defensivt fanns det ingenting att anmärka på.

Tomori [6,5] – Börjar sakta men säkert hitta tillbaks till matchform, vilket han visade mot Empoli. Defensiven kändes trygg och Tomoris snabbhet och och duellstyrka bidrog starkt till det.

Thiaw [6] – Trygg bredvid Tomori matchen igenom men kändes något kantig när han hade bollen och i passningsspelet. Godkänd, men kan bättre.

Hernandez [6,5] – En av få som tog några initiativ i ett för dagen väldigt stereotypt Milan. Tog många löpningar utan boll för att öppna ytor och var stabil bakåt.

Reijnders [6] – Stabilt spel från holländaren utan att sticka ut med något extra den här matchen. Gör sällan en dålig match och det gjorde han inte mot Empoli heller.

Bennacer [6,5] – Pigg och skarp prestation från Bennacer som inte riktigt kommit upp i nivå den senaste tiden. Sliter stenhårt på mitten där han bidrar med såväl bollvinster som dribblingsinitiativ och öppnande passningar.

Loftus Cheek [7] – Hittade in i en farlig yta mellan Empolis försvar och mittfält flera gånger under matchen. Tyvärr fick han inte kröna en i övrigt fin insats med varken ett mål eller en assist.

Pulisic [7,5 MOTM] – När Leao är borta dansar Pulisic på högerkanten. Tog verkligen ansvar när Leao var avstängd och var inblandad i det mesta Milan åstadkom på offensiv planhalva. Visade återigen att han är en offensiv kraft som Milan kan förlita sig på.

Okafor [6,5] – Det fanns en hel del positivt att ta med sig från Okafors insats. Till exempel att han lägger grunden för och assisterar till matchens enda mål. Hoppas att han vågar utmana ännu mer en mot en när han får chansen nästa gång.

Jovic [4,5] – Vad gjorde Jovic på planen ens? Var aldrig på rätt plats i straffområdet och när han fick bollen utanför så såg det ut som att han sprang i seg knäck.

Avbytare

Musah [6,5] – Piggt inhopp från amerikanen som hade mycket boll och gav sig iväg på flera fina dribblingsräder. Nära att bli målskytt också, men den sista skärpan saknades.

Kalulu [6] – Kom in och gjorde det som krävdes i en match som mest får ses som värdefull speltid för Kalulu, som precis återhämtat sig från en långtidsskada.

Chukwueze [5,5] – Såg flera gånger väldigt bra ut och tog sig till flera farliga lägen. Men han såg ängslig ut när skottet skulle komma och han hämmas av att han är väldigt enfotad.

Giroud [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Adli [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6] – Hållen nolla, tre poäng och inga tveksamheter om vilka som skulle vinna matchen. Men som supporter är man kräsen och det här var ett riktigt sömnpiller till match, framförallt gällande Milans anfallsspel. Det defensiva genomförandet höjer hans betyg, det offensiva lämnade mer i övrigt att önska.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen