Pioli: “Det är en viktig vecka för vår säsong”

AC Milans huvudtränare Stefano Pioli anser att hans lag gjorde den prestation som krävdes mot Empoli, medan han berömde två forwards och tog upp ryktena om hans framtid.

Milan fick jobbet gjort hemma mot Empoli men det var långt ifrån en klassinsats. Christian Pulisic gjorde matchens enda mål några minuter före paus, tack vare en VAR-granskning.

Pioli pratade med DAZN efter matchen för att försöka analysera vad som var en viktig seger, men också en match som innehöll en del frustrationer.

Piolis tankar om att man inte dödade matchen tidigare:

– Naturligtvis, om vi hade lyckats fördubbla ledningen skulle vi ha lidit lite mindre. Vi jobbade hårt som ett lag, vi gnisslade tänder även med spelare som gick ut på planen för två dagar sedan.

– Det här är en mycket viktig vecka för vår säsong. Jag sa detta till laget innan dagens match. Att börja den här veckan bra med en vinst och en bra prestation är verkligen positivt.

Pulisic nämnde att han är i bästa form i sin karriär och att soliditet kommer att vara grundläggande i Prag:

– Chris har aldrig spelat, under de senaste 7-8 åren – med så många minuter och framträdanden. Vi hjälper honom och hanterar honom väl. Han är tillgänglig, han är en intelligent spelare och en utmärkt pojke, så viktig.

– Soliditet ja, men fotboll i Europa är lite annorlunda. Titta bara på resultaten i den föregående omgången. Bara Freiburg-West Ham slutade 1-1, annars 4-4, 4-2, 2-2… Många mål görs för att det finns mer utrymme, lagen vill attackera.

– Den bästa mentaliteten är att göra ett mål mer än motståndarna, som kommer att försöka spela sitt livs match, men jag sa till laget att vi också kan spela vårt livs match.

Mr. Pioli om Pulisic och Okafors prestationer:

– Christian ger oss kontinuitet, kvalitet, intensitet och tempo. Han är en spelare på mycket hög nivå. Noah var väldigt bra, vi förberedde vårt spel så att Theo kunde trycka upp lite mer och han kunde koncentrera sig mer nära Jovic.

– När vi sedan såg att Theo följdes av Gyasi föredrog vi att hålla honom djupare och bredda Okafor mer och han var mycket bra i en-mot-en-situationer.

– Han kunde ha varit lite bättre på att attackera målet när Pulisic slog två eller tre bollar i den första halvleken. Han gjorde en bra prestation, han jobbade mycket för laget. Jag är glad att han var redo.

Som tidigare intervjuer fick Pioli svara på frågan om sin framtid i klubben återigen:

– Det pratas för mycket om framtiden, framtiden är osäker för alla, än mindre för en tränare i en storklubb. Vi är alla fokuserade på nuet och nästa match, det är det som betyder mest.

Mr. Pioli har nu 351 poäng med Milan, lika många som Ancelotti:

-Jag upplever något exceptionellt här i Milan. Jag har gett allt sedan jag kom till Milanello och jag har fått mycket från alla.

– Mycket betyder också mycket kritik, men det är normalt att det är så här och jag kan bara vara glad men framför allt motiverad över att försöka få det här att hålla så länge som möjligt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen