Pioli: “Vi vill försöka vinna trofén i maj”

Milan förlorade med 3-2 mot Rennes i Europa Leagues utslagsrunda på torsdagskvällen, men kvalificerade sig ändå till åttondelsfinalen tack vare det sammanlagda resultatet 5-3.

Rossoneri hamnade i underläge tre gånger om när Benjamin Bourigeaud gjorde hattrick för värdarna, och Milans mål gjordes av Luka Jovic och Rafael Leao efter 22 respektive 58 minuter.

Under presskonferensen efter matchen insisterade Pioli på att Milan fortfarande har mycket att spela för i Serie A och Europa League, och gav också sin bedömning av Jovic, Leao och Christian Pulisic:

– Vi kommer att åka hem med tillfredsställelsen av att ha tagit oss igenom en svår match. Ibland verkade det för enkelt, men det här är Europa. Vi kunde ha utnyttjat ytorna bättre i första halvlek, men de spelade en intensiv match. Det var inte lätt.

När Pioli fick frågan om Milans chanser att vinna trofén i maj, svarade han:

– Vi vill försöka, så mycket är klart.

– Vi hade en bra period i ligan innan söndagen. Men vi vill fortsätta med vårt momentum och komma ikapp de som ligger framför oss, speciellt Juventus.

– Vi kommer att få ett starkt lag i åttondelsfinalen, det kommer inte att bli lätt vem som än kommer ur hatten. Men vem det än blir så kommer de inte heller att vara nöjda med att möta ett lag som Milan.

Om att Rafael Leaos och Pulisics ersättare i andra halvlek inte har kvaliteten nog att förändra matchbilden:

– Nej, vi kan inte tänka på det så.

– Vi led fortfarande, även när Pulisic och Leao var på. Jag tänker inte att jag bara har 11 startspelare, jag har en stark grupp med viktiga spelare som alla är redo att spela.

Pioli berörde också Jovic, som har haft en rad möjligheter i laget på senare tid, men blev utvisad i förlusten mot Monza i Serie A i helgen:

– Tyvärr var han lite naiv i söndags. Han har haft chanser och han har förtjänat dem alla. Han gör det bra och han måste fortsätta att kräva det bästa av sig själv för att visa att han kan bli en Milan-spelare.

Om Kalulu och Tomori:

– Kalulu och Tomori mår bra. De kommer att träna med oss imorgon och vi får se om de är tillgängliga för helgen eller om vi måste vänta till Lazio.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen