Redaktionens spelarbetyg: Monza-Milan

Milan hade chansen att klättra upp till andraplatsen i Serie A efter att Juventus endast fick med sig ett oavgjort resultat i sin match. Det skulle dock inte bli fallet, då några riktigt svaga prestationer och ett totalt hjärnsläpp från Milan-spelare, såg till att Monza kunde knipa alla tre poäng.

Startelvan

Maignan [5] – Fyra insläppta mål ger inte godkänt, även om det är svårt att beskylla Mike för egentligen något av målen. Möjligtvis att han kunde agerat annorlunda på det sista målet, men det målet var å andra sidan enbart av akademisk betydelse.

Florenzi [6] – Fick ännu en gång resultat av sin fina högerfot, den här gången med en “hockeyassist” till Girouds mål, som gav nytt hopp för Milan. Var överlag okej i spelet.

Thiaw [3,5] – Lika trevligt det var att se honom göra comeback senast, lika otrevligt var det att se hans insats mot Monza. Högst inblandad i åtminstone tre av Monzas fyra mål och gav ett oerhört svajigt och otryggt intryck. Nej Thiaw, det här var illa…

Gabbia [6] – Inte fullt så dominant som han varit senaste matcherna, men gör definitivt en fullgod insats med några viktiga brytningar.

Hernandez [5] – Hittade inte rätt alls på vänsterkanten. Gjorde det inte dåligt defensivt, men offensivt var han tämligen osynlig, och då vet vi sen tidigare att Milan får det svårt.

Adli [4] – Ledde en bra bit in i första halvlek kampen om vem i Milan som kunde prestera sämst. Den kampen vann han dock inte, då både Thiaw och Jovic senare gick på knock-out. Men Adlis passningsspel höll knappt skolgårdsnivå i första halvlek och dessutom var han många gånger för vek eller feltajmad i duellspelet.

Loftus Cheek [5,5] – Tillbaks till mellanmjölks-prestation igen efter några högkvalitativa matcher. Syntes inte till under stora delar av matchen och hans aura av att kunna vinna vilken mittfälts-kamp som helst var helt enkelt inte där.

Bennacer [5,5] – Hade långt ifrån en av sina bättre dagar, men stod ändå för en okej prestation. Fick inte riktigt till de vassa passningarna och genombrottsförsöken som annars brukar kunna vara avgörande.

Chukwueze [4,5] – Inte heller Chukwueze stod för en briljant insats. Långt ifrån faktiskt. Var sällan delaktig på ett positivt sätt i Milans spel och blev utbytt redan till starten av den andra halvleken.

Okafor [5] – Men Okafor stod väl för en briljant insats i alla fall? Nej, inte heller han hade en bra dag på jobbet. För få försök att skapa någonting, och de få försöken han åstadkom ledde inte till någon framgång.

Jovic [3] – Många var vi som var småentusiastiska över att se Jovic från start efter senaste tidens målproduktion. En iskall första halvlek och ett totalt oförlåtligt hjärnsläpp senare var den lilla, lilla entusiasmen djupt begraven. Pinsamt att en Milanspelare agerar som han gjorde…

Avbytare

Leao [5,5] – Borde rimligtvis fått starta för att bygga vidare på självförtroendet efter målet mot Rennes. Istället blev han inbytt i ett tufft skede i matchen och åstadkom i stort sett ingenting. Undra hur det påverkar hans redan svajiga självförtroende framöver?

Pulisic [7,5 MOTM] – Den enda spelaren som kan beskrivas med ordet briljant. Att komma in och göra assist samt ett riktigt snyggt mål samtidigt som han ingav hopp i hela Milan-lägret måste sägas vara briljant. Tyvärr för amerikanens del räckte det inte till poäng.

Reijnders [6] – Kom in direkt i andra halvlek och visade sin närvaro på mittfältet genom fint passningsspel och hårt arbete utan boll.

Giroud [6,5] – På rätt plats vid rätt tillfälle och petade in reduceringsmålet, ett tecken på hans fina kvalitéer. I spelet var han inte fullt så lyckosam, då han misslyckades med ett par aktioner i uppspelsfasen.

Musah [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [4,5] – Stort frågetecken kring laguttagningen till den här matchen. Absolut att laget ska roteras, men det måste väl gå att göra på ett smidigare sätt än att byta halva startelvan från en match till en annan? Att det sedan är individuella misstag som leder fram till flera av målen, visst. Men med en annan utgångspunkt i matchen så hade troligtvis matchbilden kunnat se annorlunda ut redan från start.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen