Införrapport: Monza – Milan

Det vankas Berlusconi-derby när Milan gästar Monza. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på U-Power Stadium.

Monza:

Monzas två senaste matcher – mot Hellas Verona och Udinese – slutade mållösa. Det är föga förvånande då endast Salernitana och Empoli har gjort färre mål än Monza i ligan. I matchen innan dessa lyckades de besegra Sassuolo efter att Colpani gjort matchens enda mål. Även om Monza bara har lyckats göra ett mål på sina tre senaste matcher, har de inte släppt in något mål under samma period. Milans tränare Pioli måste fundera över hur man kan luckra upp det stabila Monzaförsvaret.

Colpani är lagets främste målskytt med sju gjorda mål, och på andraplatsen i den kategorin finns Milanlånet Colombo med tre mål. Att Colombo presterar väl och höjer sitt marknadsvärde kan visa sig vara nyckeln i Milans jakt på en ny anfallare. Enligt trovärdiga DiMarzio har Milan tidigare försökt värva spelare genom att inkludera Colombo i affären.

Milanspelaren Daniel Maldini var under hösten utlånad till Empoli men presterade inte på den önskade nivån. Under vinterns transferfönster tog istället Monza in Maldini på ett lån som sträcker sig till slutet av säsongen.

Möjlig startelva för Monza (3-4-2-1): Di Gregorio; Izzo, Mari, Carboni; Birindelli, Pessina, Gagliardini, Zerbin; Colpani, Mota; Colombo

Milan:

Tidigare under veckan visade Milan på klasskillnad när de besegrade Rennes i playoff-rundan av Europa League. Med en tremålsseger har de goda förutsättningar inför returmötet i Frankrike nästa vecka. Loftus-Cheek, som värvades för att vara box-to-box-mittfältare, har på senaste tiden skinit i rollen som offensiv anfallare. Inklusive sina två mål mot Rennes har engelsmannen gjort fem mål på de fem senaste matcherna. Milans stora stjärnor lyste också mot Rennes när Leao och Theo visade på utmärkt samspel. Den här gången var det Theo som assisterade Leao, som äntligen fick göra mål igen.

Pioli förväntas rotera i startelvan mot Monza, men till skillnad från föregående säsonger blir inte startelvan märkbart svagare på papperet. Thiaw, som efter sin långvariga skada gjorde ett inhopp mot Rennes, förväntas starta i backlinjen. Adli och Bennacer som startade tillsammans mot Napoli förra helgen, men inte mot Rennes, förväntas starta igen. Enligt rapporter kommer också Okafor att starta matchen, dock inte på vänsterkanten som han har spelat tidigare. Den schweiziske landslagsmannen kommer istället att få förtroendet att starta på högerkanten istället för Pulisic.

Vissa höjde nog på ögonbrynen när 37-årige Giroud spelade hela matchen mot Rennes, men fransmannen inleder på bänken i den här matchen mot Monza och Jovic startar längst fram i anfallet. Jovic, som panikvärvades i slutet av sommarens transferfönster, hade en svag start under sin period i Milan. Trots att han fick sina chanser lyckades den beryktade måltjuven inte få in bollen i mål. Det ändrades efter Jovics första mål, mot Frosinone i början av december. Sedan den matchen har han i genomsnitt behövt 41 minuter för att göra mål.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Kalulu, Calabria, Pobega och Caldara.

Intressant fakta:

  • Lagen har mötts tre gånger i Serie A, och Milan har vunnit samtliga möten.
  • Monza har hållit nollan i sina tre senaste matcher.
  • Milan har samlat ihop flest poäng av alla lag i Serie A sedan mitten av december, när de åkte ur Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen