Redaktionens spelarbetyg: Milan – Napoli

Milan har haft det tufft mot Napoli på San Siro de senaste åren. Den här säsongen skulle inte bli ett undantag. Theo Hernandez gav Milan ledningen i mitten på den första halvleken efter ett vackert samspel med Leao. Därifrån böljade matchen fram och tillbaka och båda lagen hade bud på mål. Milan lyckades dock stå emot och hålla sin nolla intakt och kunde därmed ta med sig alla poäng från matchen.

Startelvan

Maignan [6,5] – Efter några svajiga ingripanden den senaste tiden var det återigen en stabil Mike mellan stolparna. Trygg och stabil i alla aspekter av spelet.

Calabria [5,5] – Blev utbytt på grund av skada i slutet på första halvlek. Fram tills dess stod kaptenen för en okej insats utan att utmärka sig.

Kjaer [6] – Lite högt och lågt från Kjaer. Stod för några rejäla missar som mycket väl kunde straffat sig, då han tajmade tacklingar helt fel och kom snett in i dueller. Vägde upp det med ett par fina brytningar också.

Gabbia [7] – Vilken återkomst av Gabbia efter utlåningen! Mot Napoli fortsatte han att vara dominant i det centrala mittlåset och stod för flera fina aktioner som hindrade Napoli i deras försök att göra mål.

Hernandez [7,5 MOTM] – Theo hade vaknat på rätt sida och det skulle visa sig vara avgörande för Milan. Utöver en stabil defensiv insats avgjorde han dessutom tillställningen med matchens enda mål, återigen efter fint samspel med Leao.

Adli [6] – Fortsätter att blanda briljans med till synes dåliga aktioner i matcherna. Adli var oftast säker med boll, men i spelet utan boll fanns det mycket förbättringspotential.

Loftus Cheek [5,5] – Okej insats av engelsmannen, men lyckades inte riktigt med det sista avgörande den här kvällen. Hade några genombrottsförsök, men han kom helt enkelt inte riktigt hela vägen.

Bennacer [6] – Utöver en usel passning som verkligen kunde resulterat i ett mål i baken, stod Bennacer för en bra match. La ned ett hårt arbete defensivt och var ständigt tillgänglig för sina lagkamrater i bollinnehavsspelet.

Pulisic [6] – Det här var inte riktigt amerikanens match. Mycket av Milans spel gick via Theo och Leao och det innebar så klart att Pulisic inte fick särskilt mycket att arbeta med. När han väl hade möjlighet att utmana lyckades han inte komma loss.

Leao [6,5] – De flesta av Milans försök gick på något sätt via Leao. Trots det är det svårt att vara helt nöjd med hans insats, då han faktiskt hade flera chanser att göra både mål och assist. Verkar sakna självförtroende i avsluten och lider av måltorkan. En fullkomligt briljant assist till Theo och hans ständiga hot mot Napolis försvar höjer betyget.

Giroud [5,5] – Ganska anonym kväll för vår franska åldersman. Fick inga riktiga lägen serverade och att han ska skapa något på egen hand förväntar vi oss inte.

Avbytare

Florenzi [6] – Ersatte Calabria tidigt och gjorde det bra matchen igenom. Räddade Kjaer med en enastående brytning när dansken på ett huvudlöst sätt hade tacklat bort sig i straffområdet.

Simic [5,5] – Stabil och syntes inte mycket, vilket får ses som bra. Var dock nära på att bli “syndabock” då han var centimetrar ifrån att göra självmål i matchens slutskede.

Musah [6] – Kom in i ett jobbigt skede av matchen och gjorde det bra. Slet hårt, sprang mycket och tryckte framåt när det behövdes.

Jovic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Jimenez [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6] – Svårt att argumentera för att Piolis mannar stod för en bra match. Napoli hade det mesta av bollinnehavet och när Milan hade bollen syntes inga tydliga direktiv på vad som skulle hända. Kanske hade Pioli planerat att spela kontringsfotboll? I så fall gick det draget hem. Tre poäng är i all fall det enda som räknas i slutändan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen