Pioli: “Fokus, kompakthet och kvalitet behövs”

Här kommer några ord från Milans huvudtränare inför kvällens match mot Napoli.

Om AC Milan mot Napoli:

– Napoli har inte en jättebra position i tabellen men de har bra statistik, speciellt i offensiven. Taktiken har förändrats när Mazzari kom in. Napoli har kvalitet, vi måste möta dem med respekt och fokus. Båda lagen har forwards som kan förändra matchbilder på egen hand, men vårt mittfält behöver också vara tight. Det behöver vara en hög nivå på organisationen och spelet.

Om laget:

– Vi är på en bra plats både mentalt och fysiskt. Att ha fria veckor har gett oss möjligheten att jobba hårt och återhämta oss på ett bra sätt för att vi ska vara så förberedda som möjligt när vi kommer till match. Vi är offensiva i vår approach men vi behöver förbättra försvarsspelet. Matchen mot Napoli är väldigt viktig så vi behöver enbart fokusera på den innan vi kan börja titta på matchen mot Rennes. Vi vill vara konkurrenskraftiga fram tills säsongen tar slut. Detta gäller både ligan och Europa League. Vi kommer göra allt vi kan för att vinna men det kommer bli en tuff utmaning.

Om personliga framgångar:

– Sacchi var en fantastisk tränare och framstående för sin era. Han var en innovatör. Att tangera hans antal matcher som tränare för Milan gör mig väldigt stolt. Jag älskar mitt jobb, jag känner en stor passion för det och jag har varit lyckosam i min karriär som tränare och spelare. Njutningen med att träna överväger pressen och kritiken. Framförallt är det roligt att få jobba med den här gruppen.

Om Milans fjärdetröja:

– Vanligtvis dömer jag inte tröjan tills den har blivit buren på match. Men jag gillar Milans alla tröjor.

Om individer:

– Bennacer ser bra ut och är tillgänglig för start. Maignan är en stjärna, antingen så vinner han eller så lär han sig och blir starkare. Spelarna som är tillbaka från skador ser bra ut, Thiaw är tillbaka i gruppen men kommer inte vara på plats i matchtruppen. Kommande vecka kommer vara viktig för Tomori och Kalulu. JOvic är ett alternativ, han kan också spela som en del i ett anfallspar med Giroud men vi får se. Loftus-Cheek är alltid viktig, han kommer behöva läsa motståndarnas speluppbyggnad på ett bra sätt. Camarda utvecklas, han har gjort något exceptionellt med oss men behöver fortsätta sin resa i Primavera. Han har definitivt rätt attityd och en potential att vara en framtida Milan-anfallare.

Om De Ketelaere:

– Han har en bra säsong i en annan trupp och på en annan position efter ett år med oss.

Om blåa kort:

– Jag gillar att se rytm i matcher och det är något som kommer innebära fler pauser, förklaringar och förlorad tid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer