Införrapport: Frosinone – Milan

Lagen i ligan med de målrikaste matcherna drabbar samman när Milan gästar Frosinone. Matchen sparkas igång kl. 18.00 på Stadio Benito Stirpe.

Frosinone:

I förra matchen mot Hellas Verona fick Kaio Jorge förtroendet av Di Fransesco att starta, och han svarade med att göra kvitteringsmålet som räddade en poäng till laget. Av lagets fem senaste matcher har Frosinone bara lyckats vinna en av dem. Det var när vände underläge till seger efter mål av Mazzitelli, Soule och Jorge. Frosinones inlånade spelare presterat bra, och i synnerhet lånen från Juventus. Av lagets 29 gjorda mål har Soule stått för nio av dem och Kaio Jorge tre.

Det är bara Salernitana som har släppt in fler mål än Frosinone i ligaspelet den här säsongen, men ändå ligger laget på en 14:e plats i tabellen. Trots att laget inte har varit tillräckligt bra defensivt har offensiven fungerat tillräckligt bra. Frosinones matcher är de som har varit mest målrika den här säsongen, med ett genomsnitt på 3,18 mål per match. I listan över de målrikaste lagen i Serie A befinner sig Milan på andraplatsen, med 3,09 mål per match. Om statistiken håller i sig även i den här matchen blir det en målkavalkad när lagen möts ikväll.

Möjlig startelva för Frosinone (4-3-3): Turati; Monterisi, Okoli, Romagnoli, Brescianini; Mazzitelli, Barrenechea, Harroui; Soule, Jorge, Seck

Milan:

De rödsvartas senaste match mot Bologna var en berg- och dalbana av känslor för lagets supportrar. Loftus-Cheek i den offensiva mittfältsrollen stod för två mål, medan Giroud och Theo missade varsina straffar. Straffmissarna blev avgörande, för när Orsolini i Bologna fick chansen från elva meter lyckades han få in bollen i målet och fastställa slutresultatet till 2–2. Trots resultatet spelade Milan bra, och Pioli förväntas mönstra samma startelva i den här matchen mot Frosinone.

Giroud, som är en mycket bra straffskytt med 33 av 37 lyckade straffar (89 %) har under den här säsongen i Milan missat två. I måstematchen mot Dortmund i Champions League misslyckades fransmannen med att göra mål på sin straff i matchens början, vilket blev ödesdigert då Dortmund satte sin några minuter senare och Milan förlorade matchen. Det rapporteras att Pioli planerar att ändra lagets straffhierarki och utse Pulisic till förste straffskytt. Pulisic är straffskytt i landslaget och har gjort mål på alla sina sju straffar under seniorkarriären.

Milans mittbackar – Kjaer och Gabbia – har presterat bra i frånvaron av de ordinarie mittbackarna. Att Kjaer och Gabbia fortsätter hålla en hög nivå är avgörande, särskilt med tanke på rapporterna om att det kommer vara minst fem matcher innan Thiaw och Tomori förväntas göra återkomst. En av dessa matcher är mot Rennes i Europa League, vilket är den enda titeln som Milan har inom räckvidd den här säsongen.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Thiaw, Kalulu, Caldara, Pobega och Chukwueze.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • Om Milan vinner kommer det vara deras tredje raka bortaseger i ligaspelet, något de inte har lyckats hittills den här säsongen.
  • Soule med nio gjorda mål kan bli den första spelaren i Frosinone att nå tio mål i Serie A.
  • Frosinone har aldrig vunnit mot Milan i Serie A, på fem försök.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen