Pioli: “Jag tror på mina spelare”

Här kommer några ord från Stefano Pioli inför kvällens match mot Frosinone.

Om efter matchen mot Bologna:

– Spelarna har jobbat hårt, de har full förståelse över den situationen vi är i och att det är mycket tid kvar på säsongen. I slutändan kan det bli bra. Vi har analyserat matchen mot Bologna. Vi spelar bra och skapar många chanser men vi kan bli mycket bättre i försvarsspelet.

Om Frosinone:

– Vi behöver prestera på en så hög nivå som vi bara kan om vi ska lyckas vinna. Vi har endast fokus på den här matchen. Frosinone spelar en fin fotboll och Di Francesco gör ett mycket bra jobb. När vi mötte dem hemma var det inte en lätt match trots att vi vann komfortabelt i slutändan. De är kreativa och ett offensivt lag i grunden med några duktiga individualister som pressar högt med en hög intensitet på hemmaplan.

Om Ismas comeback:

– Bennacer har många goda egenskaper. Han kan ge oss mycket när det gäller intensitet och kvalitet. Han fick en liten smäll under AFCON men han mår bättre nu. Dock så förväntar jag att han inte kommer spela så många minuter denna match. Jämfört med Adli så är Isma bättre en mot en i båda riktningarna. Yacine jobbar väldigt hårt och utvecklas mycket. De kan spela ihop.

Om koncentration:

– Att det spekuleras om mig stör mig inte. Vad som betyder något är att vi visar vilka vi är fram till säsongens slut. Vi koncentrerar oss på nuet och försöker göra vårt bästa för att säsongen ska sluta i en positiv anda. Resten bryr vi oss inte om.

Om gruppen:

– Jag gillar verkligen den här gruppen av spelare. Det är höga förväntningar på dem men det är så det ska vara. Vi har gjort fem mål fler och släppt in fem mål färre än förra säsongen. Vi kan dock alltid bli bättre. Jag har en stark tro på våra spelare och ju mer jag ser dem i träning, desto säkrare blir jag.

Om Mercaton:

– De möjligheter som dök upp korrelerade inte med det vi behöver. Vi letade efter en mittback av hög klass men vi hittade inte det vi sökte efter. Pellegrino behöver speltid och Salernitana var den bästa möjligheten för honom.

Om försvar till anfall:

– Försvarsspelet är en fråga om beslutsamhet, fokus, organisation och intensitet. Vi behöver bli bättre på dessa aspekter. Det här laget med alla dessa karaktärer behöver i år fokusera på att göra fler mål än motståndarna. Vi behöver bli mer offensiva och föra matcher på ett bättre sätt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer