Redaktionens spelarbetyg: Udinese-Milan

Udinese har visat sig vara en hård nöt att knäcka för Milan de senaste åren. Länge såg det ut som att så skulle bli fallet även den här gången. Med två mål i matchens slutskede lyckades dock de rödsvarta vända på steken och kunde åka hem med full pott. Det var dock inte enbart glada miner trots vinsten, då Mike Maignan under den första halvleken tvingades motta rasistiska tillmälen från Udinesepubliken.

Startelvan

Maignan [6,5] – Tragiskt och oerhört ledsamt för Mike att behöva bli utsatt för rasism. Men han visar prov på stark karaktär bara genom att fortsätta spela. Gör dessutom en bra match och bidrar till att Milan kammar hem alla tre poäng.

Calabria [5,5] – Ingav inte riktigt den trygghet han ändå brukar göra defensivt och bidrog knappast alls offensivt. Mer kan begäras av vår lagkapten.

Kjaer [5,5] – Får delvis ta på sig Udineses första mål, vilket drar ned betyget. Förutom det så stod dansken för en stabil insats med några riktigt fina brytningar.

Gabbia [7 MOTM] – Gabbia fortsatte att visa sitt värde i den här matchen och stod för en kanoninsats. Fina brytningar och stark i duellspelet och det kändes som att han knappt satte en fot fel.

Hernandez [6] – Väldigt svagt agerat när Thauvin enkelt fick ta bollen och göra 2-1 till Udinese. Men Theo väger upp det med att dels assistera till det första målet och sedan vara högst delaktig i det viktiga kvitteringsmålet.

Adli [6,5] – Kämpade och slet och la ned det jobbet som krävdes och lite till. Sen hade han inte den bästa av dagar, men kommer ändå undan med godkänt.

Loftus Cheek [6] – Visade upp de fina kvaliteter han har i att fylla på i boxen, och gav i ett sånt läge ledningen till Milan. Insatsen i övrigt kändes trubbig och ofokuserad och det kändes som att han inte riktigt var vän med bollen när han hade den.

Reijnders [5] – Holländaren visade upp en sida som vi inte sett från honom tidigare, tyvärr i negativ bemärkelse. Lyckades egentligen inte med någonting annat än att bjuda Udinese på farliga omställningsmöjligheter.

Pulisic [5,5] – En nedtonad prestation från Pulisic, som inte kom in i matchen alls. Fick så klart känna på bollen i uppbyggnadsspel, men lyckades därifrån sen inte ta sig till några farliga situationer.

Leao [6] – Ytterligare en svårbedömd insats från Rafa. Kraven på honom är skyhöga och han levde inte riktigt upp till dem i ärlighetens namn. Ändå var han i högsta grad inblandad i två av Milans mål där han båda gångerna öppnade upp ytor åt Theo. Trots bleka insatser och frustrerande aktioner så är han fortsatt en x-faktor för Milan som är tungan på vågen många gånger.

Giroud [6,5] – Har det senaste inte varit särskilt involverad i Milans spel, så även den här kvällen. Men Giroud är ständigt påpasslig inne i straffområdet och har en förmåga att nosa till sig målchanser. Den här gången blev han inte målskytt själv, men var en del i Milans alla tre mål och fick även skriva upp en assist till det avgörande 3-2-målet.

Avbytare

Okafor [6,5] – Såg pigg ut direkt när han kom in på planen och avgjorde sedan tillställningen genom att trycka in 3-2 från nära håll.

Jovic [6,5] – Fortsatt stekhet framför mål och den här gången högg han som en kobra på returen från Girouds skott.

Florenzi [5,5] – Märktes inte mycket under sin tid på planen, men hans fina passningsfot hittade Girouds skalle på den sista hörnan som till slut damp ned hos Okafor som punkterade matchen.

Musah [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – En väl genomförd match återigen och Pioli staplar trepoängarna i Serie A på hög. Individuella misstag leder till de insläppta målen, sedan får han maximal utdelning med sina byten där två inhoppare blir målskyttar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen