Pioli: “Milan visade karaktär mot Udinese”

Stefano Pioli berömmer Mike Maignan för hur han hanterade rasistiska Udinese-fans och förklarar varför Rafael Leaos tillväxtprocess inte är avslutad än i Milan.

Det var en känslosam kväll på Bluenergy Stadium, då Ruben Loftus-Cheek hade öppnat målskyttet innan Lazar Samardzic och Florian Thauvin vände på steken. Luka Jovic nickade in returen från ett Olivier Giroud-skott som träffade undersidan av ribban och Noah Okafor slog in en hörna på stopptid och fastställde slutresultatet till 3-2.

Piolis ord efter matchen till Sky efter matchen:

– Det är uppenbart att han var besviken. Jag är stolt över att träna någon som Mike, som är så respektfull, rättvis och stolt. Vi har fått nog av att höra vissa saker på arenan – okunniga människor måste stanna hemma.

– Vi borde ha gjort mer än ett mål i den första halvleken, sedan släppte vi in två från ingenstans och det blev svårt. Detta är ett bevis på att om du fortsätter spela, fortsätter tro på dig själv och dina lagkamrater, då kan du vända det.

– Vi förväntade oss att det skulle bli en tuff och fysisk match, men vi hade rätt inställning och visade karaktär för att vinna den sent.

Segern befäster tredjeplatsen ytterligare och säkrar nästan en plats i Champions League:

– Vi måste ta en match i taget, försöka vinna så många som möjligt för att vara huvudpersoner. Inter och Juventus går i en sådan takt att det blir svårt att se för långt in i framtiden, vi måste bara fortsätta och se vad som händer.

Piolis ord om Rafael Leao:

– Rafas tekniska, taktiska och mentala utvecklingsprocess är inte avslutad än. Statistiken visar att han redan är en mer associativ spelare med viktiga passningar och assist, betydligt fler än tidigare.

– Vi ändrade också vår stil, vi kontrollerar spelet mer och går inte på kontring, så det lämnar färre utrymmen för Rafa att springa in i, han lär sig också hur man bryter ut från trånga utrymmen.

Detta var Piolis 100:e Serie A-seger på Milans bänk, så han fick frågan om han förväntar sig att de nästa 100 också kommer att vara med Rossoneri:

– Jag hoppas det. Gör inte du det?

– Du kan ställa frågor och det kan jag också!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen