Införrapport: Udinese – Milan

Tre poäng mot Roma förra helgen måste följas upp på samma sätt när Milan beger sig till Udine. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Friuli.

Udinese:

När de svartvita gästade San Siro under hösten lyckades de vinna sin första match för säsongen, efter tolv matcher utan vinst. Milanspelarna lyckades inte hitta nätet, till skillnad från Pereyra, som gjorde mål på den straff Adli orsakade. Milan hade tre tuffa matcher innan mötet – Napoli, PSG och Juventus – så Udinese var nog inte högsta prioritet. I den här matchen möter Udinese ett Milan som har vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Udinese har endast lyckats vinna en av sina fem senaste matcher. Vinsten kom mot en av säsongens stora överraskningar, Thiago Mottas Bologna. Bologna, precis som Milan i förra mötet, styrde matchen och slutade med över 70 % bollinnehav. Trots detta lyckades Udinese vinna matchen mot Milan och senast besegra Bologna med 3–0. Cioffis lag har det lägsta bollinnehavet i Serie A den här säsongen, men Milan måste vara på sin vakt när de små zebrorna väl har bollen.

Främste målskytt för Udinese den här säsongen är Lorenzo Lucca. Den långe anfallaren har stått för sex mål och två assist i ligaspelet. Milans försvarare får inte ge Lucca yta när inlägg slås, eftersom två av hans sex mål har varit med huvudet.

Möjlig startelva för Udinese (3-5-2): Okoye; Ferreira, Perez, Kristensen; Ebosele, Lovric, Walace, Payero, Kamara; Pereyra, Lucca

Milan:

Efter misslyckandet mot Atalanta i italienska cupen studsade Milan tillbaka och besegrade Roma i ligaspelet med 3–1. Adli öppnades målprotokollet med sitt första mål i den rödsvarta tröjan. Giroud gjorde därefter sitt tionde mål för säsongen och Milan såg ut att gå mot en säker vinst. I förra mötet på San Siro mellan lagen tappade Milan en tvåmålsledning, och det fanns en viss oro att historien skulle upprepa sig när Roma reducerade. Men Theo, som var tillbaka på vänsterkanten, stängde matchen med ett drömmål. Trots målen var det i media efter matchen inte det som var i fokus, utan att Romas tränare Mourinho hade fått sparken.

Adli som har varit tålmodig och inte velat lämna Milan trots mycket begränsad speltid har nu fått förtroende att starta bredvid Reijnders på det centrala mittfältet. Tidigare har det varit så knappt med speltid att tränare Pioli nu uttryckt att fransmannen känns som ett nyförvärv. När Bennacer återvänder från afrikanska mästerskapen kommer Adli troligtvis starta på bänken, så det är nu han får en riktig chans att visa vad han kan.

Milans ledning har varit tydliga med att det viktigaste målet för säsongen är att placera sig som ett av de fyra bästa lagen i ligatabellen. Att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League skulle möjliggöra att Milan fortsatt kan utmana på högsta nivån, samtidigt som det är ekonomiskt hållbart. För närvarande ligger Milan på tredjeplatsen i tabellen, med lika långt till serieledarna som till femteplatsen. Det är både nio poäng upp till Inter och nio poäng ner till både Atalanta och Lazio.

Enligt rapporter kommer Pioli mönstra samma elva som mot Roma förra helgen, beroende på Girouds status. Giroud har varit sjuk tidigare under veckan, och om han inte är tillräckligt återställd för att starta matchen kommer Jovic att vara redo.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Kalulu, Thiaw, Caldara, Pobega, Bennacer och Chukwueze.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • Udinese har vunnit de två senaste matcherna mot Milan, men de har aldrig tidigare lyckats vinna tre matcher i rad mot dem i ligaspelet.
  • Udinese har spelat oavgjort i tolv av 20 matcher den här säsongen, vilket är flest av lagen i Europas topp fem-ligor.
  • Om Milan vinner kommer Pioli att ha vunnit 100 matcher som tränare för klubben.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer