Redaktionens spelarbetyg: Milan – Roma

Efter veckans uttåg ur Coppa Italia behövde Milan studsa tillbaka till vinnarspåret igen. José Mourinho och hans Roma stod för motståndet, ett lag som Pioli och Milan har ett fint facit emot senaste åren. När domaren blåste av stod det 3-1 på tavlan till Milans favör och de rödsvarta befäster sin position som trea i tabellen.

Startelvan

Maignan [7] – Många högkvalitativa räddningar från Mike den här kvällen, men tyvärr fick han inte hålla nollan intakt, då han fick se sig besegrad när Roma fick straff. Mycket bra insats.

Calabria [6] – Gör en bra match överlag, såväl defensivt som offensivt. Dessvärre fick han hjärnsläpp och orsakade en straff för Roma, på ett helt oacceptabelt sätt, vilket satte hela matchbilden på spel. Den här gången kostade inte misstaget någonting, men den typen av aktioner vill vi inte se fler gånger.

Kjaer [6] – Stabil insats, som vanligt. Positionssäker och stark, också som vanligt. Visar prov på fin spelförståelse när han assisterar Giroud med en väl avvägd nickpassning.

Gabbia [6,5] – Visade framfötterna i matchen och tog sig an uppgiften att tampas mot Lukaku. Den duellen gick han helt klart vinnande ur. Visade också prov på fina passningsfötter.

Hernandez [7,5] – Mycket bra insats ur alla aspekter. Ångade fram på sin vänsterkant i båda riktningar och krönte sin fina insats med ett mycket vackert mål som blev spiken i kistan.

Adli [7,5] – Det går helt klart att argumentera för att det här var Adlis bästa prestation i rödsvart. Stabil defensiv, klockrent passningsspel, gör första målet själv, ligger bakom det andra målet. Adli gjorde väldigt många bra saker.

Loftus Cheek [5,5] – Långt ifrån toppbetyg för Loftus, men trots allt ett steg i rätt riktning. Han var delaktig i många offensiva initiativ, men det sista avgörande momentet var tyvärr inte på plats.

Reijnders [6] – Stabil insats, precis som vi fått vänja oss vid. Väldigt bolltrygg och noggrann i passningsspelet. Skapade tillsammans med Adli en trygghet på mittfältet, där Milans trio var överlägsen Romas dito.

Pulisic [6] – Aktiv och påhittig som vanligt. Har ett stort deltagande i Milans offensiva försök och Pulisic är rapp med boll och skicklig på att hitta farliga ytor. Kunde tyvärr inte tillskriva sig varken mål eller assist den här kvällen.

Leao [5,5] – På gränsen godkänd. Leao hade några räder där han försökte ta sig fram, och lyckades med just att ta sig fram. När sedan ett skott eller en passning skulle levereras så tog det stopp. Formdippen fortsätter.

Giroud [7] – Giroud är inte inblandad särskilt mycket i matchbilden överlag. Trots det går han av planen med ett mål och en assist. Rätt plats vid rätt tillfälle ledde fram till målet och en magnifik framspelning till Theo gav honom en assist. Få aktioner, men när han väl agerade så var det av hög kvalité.

Avbytare

Musah [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas

Zeroli [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Jimenez [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6,5] – En lyckad afton för Pioli som tillsammans med sina mannar utmanövrerade Roma utan några som helst bekymmer. Matchbilden talade för Milan från början till slut och, trots ett individuellt misstag som ingav lite nerv i tillställningen, var vinsten aldrig hotad. Bra!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen