Införrapport: Milan – Cagliari

Första matchen för året när Milan går in i italienska cupens åttondelsfinal mot Ranieris Cagliari. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

I den senaste matchen mot Sassuolo lyckades de rödsvarta ta tre välbehövliga poäng när Pulisic chippade in bollen efter en iögonfallande passning från den nyligen återkomna Bennacer. Milan kommer att vara utan Bennacers känsliga passningsfot i matchen mot Cagliari då han anslutit till Algeriets landslag. Däremot förväntas Chukwueze starta matchen innan han reser till de afrikanska mästerskapen dagen därpå.

Leao, som inför säsongen tog på sig nummer tio och förväntades vara lagets stjärna har varit undermålig på sistone. Det som vanligtvis är hans specialitet – dueller man mot man – har inte alls varit på samma nivå som förra säsongen. När portugisen blev utbytt mot Sassuolo möttes han av burop från delar av hemmapubliken på San Siro. Alla skador på lagets mittbackar har tvingat Theo att vara vikarierande mittback. När han väl är tillbaka på vänsterkanten ger det förhoppningsvis det extra stöd som Leao har saknat.

Efter att två av de främsta titelkonkurrenterna – Inter och Napoli – har åkt ut ur cupen verkar det som att det är en titel för Milan att satsa på, trots skadeläget. Enligt rapporter kommer Pioli däremot vila en del startspelare och låta de unga talangerna visa vad de kan. Simic har redan visat upp sina färdigheter i sin fina Serie A-debut, men även Jimenez, Romero och Chaka Traore uppges få starta matchen.

Skadade spelare för Milan är Sportiello, Kalulu, Thiaw, Tomori, Pellegrino, Caldara, Musah, Pobega och Okafor.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Simic, Theo, Jimenez; Adli, Reijnders; Chukwueze, Romero, Chaka Traore; Jovic

Cagliari:

Det här blir de rödblåas tredje match i italienska cupen, efter att ha slagit ut Palermo och Udinese tidigare. Noterbart är att Cagliari avgjorde båda matcherna i slutminuterna av förlängningarna. I den senaste cupmatchen mot Udinese avgjorde den tidigare Milan-anfallaren Lapadula med ett mål i den 120e matchminuten.

I ligaspelet ligger Cagliari strax under nedflyttningsstrecket efter att endast ha lyckats vinna tre av de 18 första omgångarna. Den senaste vinsten kom i början av december mot Sassuolo. Trots att de släppte in ett mål tidigt i matchen lyckades Lapadula och Pavoletti göra varsitt mål på tilläggstid och vända till en vinst med 2 – 1.

Pavoletti är lagets främste målskytt med fyra mål den här säsongen, men när lagen möttes i ligan under hösten var det Luvumbo som skapade störst problem för Milan. De rödsvartas försvar hade svårt att stoppa den tekniske anfallaren och han gjorde matchens första mål. Det var dock Cagliaris enda mål i matchen, som Milan lyckades vinna med 3 – 1. Den långa mittbacken Dossena har gjort tre mål på fasta situationer, något Milan haft problem med tidigare. Det positiva ur Milanperspektiv är att inga ovanstående spelare förväntas starta matchen.

Möjlig startelva för Cagliari (4-3-1-2): Radunovic; Zappa, Hatzidiakos, Wieteska, Azzi; Makoumbou, Sulemana, Jankto; Mancosu; Petagna, Oristiano

Intressant fakta:

  • Milanspelarna som har gjort flest mål mot Cagliari är Zlatan och Van Basten med sex mål vardera.
  • Cagliari har aldrig vunnit italienska cupen, och Milan har inte vunnit turneringen på över 20 år.
  • Detta blir första mötet mellan lagen i italienska cupen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen