Redaktionens spelarbetyg: Milan – Bologna

Ett Europaplats-jagande Bologna kom på besök till San Siro för att ta sig an de rödsvarta. Milan, som visat fin form senaste tiden, skapade flest chanser och borde fått med sig alla tre poäng. Men på tilläggstid fick Bologna straff som gav en kvittering och förstörde därmed Loftus Cheeks chans att bli matchhjälte med sina två mål.

Startelvan

Maignan [5,5] – För ovanlighetens skull var känslan att Maignan faktiskt hade möjlighet att rädda båda skotten som ledde till Bolognas mål. En straff är kanske tuff att begära räddning på, men det var definitivt ett misstag att släppa in Zirkzees 1-0 från den vinkeln.

Calabria [6,5] – Ingen höjdarinsats, men heller inte på något sätt dåligt. Betyget höjs lite på grund av den fina assisten till Loftus Cheeks första mål för kvällen.

Kjaer [6] – Uppoffrande spel som alltid och Simon gjorde det överlag bra i mittlåset. Borde dock blivit målskytt då han fick ett superläge som han kunde skarvat in.

Gabbia [6] – Fortsatt god form på Gabbia som gjorde vad han skulle matchen igenom. Kämpade tillsammans med Kjaer för att få stopp på Zirkzee, vilket inte är en lätt uppgift.

Hernandez [4,5] – Mil ifrån den nivå som vi alla vet att han har i sig. Lat i hemjobbet när Zirkzee gjorde 1-0 och därtill en missad straff. Kan betydligt bättre.

Adli [5,5] – Adli hade inför drabbningen mot Bologna några fina insatser bakom sig, men den här kvällen hittade han inte riktigt in i matchen. Han var inte alls så delaktig i matchbilden och kom inte till med sin annars så fina passningsfot.

Loftus Cheek [7,5 MOTM] – Fullträff för Loftus Cheek som verkligen har hittat tajming i sina löpningar in i straffområdet. Ikväll resulterade det i två fina mål, men tyvärr räckte det inte för att bli matchhjälte.

Reijnders [5,5] – Likt Adli kom inte heller Reijnders in helt i matchen. Var osynlig under långa delar av tillställningen, men la ändå ner arbetet som krävdes. Millimetrar ifrån att bli målskytt i andra halvlek, men tyvärr var kryssribban i vägen.

Pulisic [5,5] – Okej insats och var delaktig i förarbetet till Milans första mål. Har visat gång på gång att han är viktig för Milans offensiv, så även ikväll. Sen är det lätt att vara efterklok, men han borde fått vara kvar på planen matchen ut.

Leao [5,5] – Fixade Milans andra straff för kvällen och var delaktig i uppbyggnaden till Milans andra mål. Men utöver det var han ganska frustrerande att se på ikväll. Han var lurig och svårfångad som vanligt, men slutprodukten var under all kritik de flesta gångerna.

Giroud [4,5] – Bidrog inte med mycket i matchen, vilket dock är i enlighet med hans roll. Men en svagt slagen straff drar ned betyget.

Avbytare

Musah [5,5] – Lade ned jobbet som krävdes och tog som vanligt hellre en löpning för mycket än en löpning för lite.

Jovic [5] – Syntes knappt till under den dryga halvtimmen han var på planen.

Florenzi [6] – Stabil insats och ett högkvalitativt inlägg till Loftus Cheek som kunde skalla in sitt andra mål för kvällen.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Terraciano [N/A] Spelade för lite för att betygsättas, men hade han fått betyg hade det varit lågt.

Tränare

Pioli [5,5] – Lätt att beskylla Pioli för att ha bytt ut Pulisic och satt in Terraciano. Självklart är den situationen ödesdiger, men sett till hela matchen fick han laget att skapa tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Han kan heller inte lastas för två missade straffar. Godkänt till mister.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen