Pioli: ”En bra stund, Leao är viktig!”

Presskonferensen inför matchen mot Bologna.

Om matchen mot Bologna:

– Det är en tuff match, Bologna spelar en fin fotboll och har skapat problem för alla stora lag i ligan. De är kompletta som ett lag, de kan hålla possession och spela långa bollar. Vi behöver vara vaksamma på deras snabba löpningar framåt. En seger är viktig för att vi ska bibehålla vår segerrad. Zirkzee är ung, jag har följt honom länge och du kunde tidigt se vilken potential han har. Nu är han komplett och väldigt teknisk. En viktig spelare för deras lag. Vi behöver hålla koll på honom.

Om laget:

– Vi är på en bra plats mentalt tack vara våra segrar. Vi lever på positiva resultat men saker kan vända fort. Vi måste ta en match i taget. Just nu slåss vi inte om scudetton. Vi vill vara konkurrenskraftiga i ligan och i Europa. Vi jobbar väldigt hårt och vi har många spelare som kan göra mål i avgörande lägen.

Om rasism:

– Jag vill berömma Udinese för hur de agerade i förra matchen. Dessa saker behöver straffas. Maignan har varit lugn, stark och stolt över den support han har fått.

Om Mihailovic och Riva:

– Mihajlovic förtjänar att bli ihågkommen. Han var en fantastisk tränare och en underbar människa. En mästare från förr i Gigi Riva kommer också saknas.

Om individer:

– Vi har bra offensiv statistik. Leao kanske inte gör lika många mål som i fjol men bidrar otroligt mycket till offensiven. Jag älskar Rafa, han lyssnar och är en artist. Jovic är i bra fysisk form, han är glad och jag litar på honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen