Införrapport: Milan – Bologna

Milan jagar sin femte raka vinst i ligaspelet när de tar emot säsongens överraskning, Bologna. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Den senaste matchen för de rödsvarta var mot ett djupt liggande Udinese, som i sin nästa hemmamatch kommer att spela inför tomma läktare. Detta efter att vissa supportrar hade betett sig rasistiskt mot Maignan i matchen mot Milan. Fyra av supportrarna har identifierats och är avstängda på livstid från Udineses hemmaarena.

Udinese såg ut att ta tre poäng mot Milan, tills inhopparna vände matchen. Vid ställningen 2 – 1 valde Pioli att byta in Okafor och Jovic. Jovic kvitterade efter att ha tagit vara på returen från Girouds ribbträff, och på tilläggstid var vändningen ett faktum när Okafor nätade efter en nickskarv av Giroud på hörna. Vinsten mot Udinese gjorde Pioli till den femte tränaren att vinna 100 matcher med Milan i Serie A. Det tog 166 matcher att lyckas med bedriften, och endast Ancelotti gjorde det på färre matcher (165).

När afrikanska mästerskapen drog igång åkte Bennacer för att representera Algeriet, och Chukwueze sitt Nigeria. Att Algeriet floppade och åkte ut ur gruppen är positivt för Milan, då Bennacer redan är tillbaka i Milano. Den negativa nyheten är att den skicklige mittfältaren skadade sig och kommer att missa den här matchen, men han förväntas vara tillbaka speldugligt skick i matchen efter mot Frosinone.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Thiaw, Kalulu, Caldara, Pobega, Bennacer och Chukwueze

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo; Reijnders, Adli; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Bologna:

De rödblåa förlorade säsongspremiären mot Milan, men efter den förlorade de endast en av de 19 nästkommande matcherna. Då lyckades de även med bedriften att slå ut Inter i åttondelsfinalen av den italienska cupen. Bologna har dock tappat mark i ligan då de bara har tagit en poäng de senaste tre matcherna, trots att motståndet har varit lag från nedre halvan av tabellen. Dessutom har de under det nya året åkt ut ur italienska cupen i kvartsfinalen mot Fiorentina.

Milantränaren Pioli har uttryckt att Bologna är det lag i Serie A som varit säsongens positiva överraskning. Till skillnad från majoriteten av Serie A-tränarna anser Pioli dock att Genoas Gudmundsson, och inte Zirkzee, är spelaren som haft störst genombrott den här säsongen. Enligt DiMarzio är Bolognas Zirkzee det främsta målet för Milan under sommarens transferfönster. Den unge nederländaren har stått för sju mål och tre assist i ligaspelet, vilket toppar både den interna skytteligan och den interna assistligan.

Motta, som är inne på sitt femte år som tränare, har hittat rätt i Bologna. Han har lyckats så pass bra att det inte bara är Zirkzee som ryktas till Milan, utan även Motta själv som kan ta tränarposten från Pioli. I den här matchen måste de båda tränarna göra sitt yttersta för att utmanövrera den andre och visa att de håller den nivå som krävs för att vara tränare i Milan.

Milanlånet Saelemaekers har varit lika effektiv som målgörare i Bologna som han varit i Milan. Trots att han har spelat 16 matcher för Bologna har han ännu inte gjort mål, men han har däremot lyckats göra en assist. Det brukar sägas att släkten är värst, men Milans försvarare måste se till att han inte bryter sin måltorka i den här matchen.

Möjlig startelva för Bologna (4-2-3-1): Skoupski; De Silvestri, Beukema, Calafiori, Kristiansen; Freuler, Moro; Orsolini, Ferguson, Saelemaekers; Zirkzee

Intressant fakta:

  • Milan har inte förlorat mot Bologna på de senaste 16 matcherna i ligaspelet.
  • Milan har gjort tre mål i sina tre senaste ligamatcher.
  • Bologna har inte gjort mål på bortaplan mot Milan under de tre senaste mötena i ligaspelet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen