Införrapport: Empoli – Milan

För en tränare som vars framtid är osäker och med ett bortafacit som har haft mer att önska måste Milan ta tre poäng mot Empoli. Matchen sparkas igång kl. 12.30 på Stadio Carlo Castellani.

Empoli:

De blåa går tungt i ligaspelet och ligger näst sist i tabellen, med en poäng mer än Salernitana. Empoli har endast lyckats vinna tre matcher den här säsongen. På förhand kan det verka som tre enkla poäng för Milan, men det kommer krävas rätt attityd för att undvika en nit som mot Salernitana.

För två säsonger sedan – när Milan mötte Spezia – valde domaren att på tilläggstid blåsa frispark istället för att ge fördel till en fri Junior Messias, som elegant sköt in bollen vid krysset. Istället avgjorde Emmanuel Gyasi, samma Gyasi som i somras värvades till detta Empoli. För att undvika ett liknande scenario idag måste Milan se till att stänga matchen i ett tidigare skede.

Empoli har inte lyckats göra mål under deras tre senaste matcher. Den främste målskytten för de blåa den här säsongen är Caputo med tre mål. Den 36-årige italienaren kan fortfarande hitta nätet, även om han inte är samma målspruta som han var i Sassuolo för fem år sedan.

Milanlånet Daniel Maldini missade de nio första matcherna av säsongen på grund av skada. Sedan dess har han fått sporadisk speltid, men de två senaste matcherna spelade han från start. När Maldini var utlånad till Spezia gjorde han mål mot Milan, vilket gav många supportrar dubbla känslor. Förhoppningsvis håller Milanförsvaret koll på den unge Maldini, och att han får göra mål i andra matcher.

Möjlig startelva för Empoli (4-3-1-2): Caprile; Ebuehi, Ismajli, Walukiewicz, Luperto; Marin, Grassi, Maleh; Baldanzi; Caputo, Cambiaghi

Milan:

Milan ser ut att ha hittat formen igen då de har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Senast kommer de från en övertygande vinst i italienska cupen mot ett svagt Cagliari. Pioli valde att rotera i laget och gav flera ungdomsspelare chansen från start. De unga talangerna gjorde det bra, samtidigt som ordinarie spelare fick välbehövlig vila. Ett modigt drag från den ifrågasatta tränaren som visade sig vara rätt.

De rödsvarta har inte vunnit på bortaplan i ligaspelet sedan Giroud vikarierade som målvakt i början av oktober mot Genoa. Det senaste bottennappet var när Jovic räddade en poäng mot Salernitana. Jovic ser ut att ha hittat rätt då han efter en lång måltorka i början av säsongen nu har gjort fem mål på sina sex senaste matcher. Värt att notera är att serben endast har spelat från start i två av dessa matcher.

Det rapporteras att Jovic kommer inleda matchen på bänken till förmån för Milans främste målskytt denna säsong, Giroud, med sina åtta gjorda mål. Leao som bröt sin måltorka senast mot Cagliari i italienska cupen måste även bryta den i ligaspelet.

På grund av Milans kris i backlinjen bröts utlåningen av Gabbia till Villarreal tidigare under veckan. Trots detta förväntas Theo inleda matchen som mittback tillsammans med den rutinerade Kjaer.

I den senaste matchen mot ett undermåligt Cagliari var Theo dominant både i försvarsspelet och anfallsspelet, och han lyckades göra två assist till Jovic under första halvlek. Den andra assisten var på typiskt Theo-sätt när han transporterade bollen från egen planhalva till det offensiva straffområdet. Mot ett Empoli som inte har vunnit på knappt två månader – mot Napoli på bortaplan – kan Theo förhoppningsvis vara lika effektiv idag.

Med Krunic på väg bort från klubben och Bennacer på landslagsuppehåll förväntas Adli få förtroende från start. Den unge fransmannen har vunnit många supportrars hjärtan med sin eleganta spelstil och sina genomskärande passningar.

Spelare i Milan som missar matchen är Sportiello, Tomori, Thiaw, Caldara, Pellegrino, Pobega, Krunic, Okafor, Chukwueze och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kjaer, Theo, Florenzi; Loftus-Cheek, Adli, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Intressant fakta:

  • Empoli har bara vunnit en av 17 matcher mot Milan på hemmaplan.
  • Empoli har bara gjort fem mål på hemmaplan den här säsongen.
  • Milan är det lag som har gjort flest bortamål mot Empoli i Serie A, 29 stycken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen