OFFICIELLT: Terracciano klar för Milan

Under senare delen av förra veckan spekulerades det om att Milan hade kommit överens med Hellas Verona om sin första värvning för januarifönstret. Nu bekräftar Milan, på sin officiella hemsida, att Filippo Terracciano är klar för klubben.

20-årige Terracciano har spenderat sina ungdomsår och sina första seniorår i Hellas Verona. Efter att ha spelat nästan 70 matcher i U17- och U19-laget fick han göra sin debut med A-laget i Serie A den 20 mars 2022 mot Empoli.

Totalt blev den debuten de enda spelminuterna han fick göra under säsongen 2021/22, men det blev desto fler under den efterföljande säsongen. Totalt spelade han 20 matcher under 2022/23, varav sju från start.

Under den nuvarande säsongen har han startat 14 av sina 18 spelade ligamatcher. Värt att notera är att han har spelat på många olika positioner. Främst agerar han som en högervinge i Veronas 3-4-2-1-uppställning, men han har även spelat flera matcher som vänsterback, vänstervinge, mittback och högerback. Det är alltså en väldigt mångsidig och kapabel spelare som Milan har värvat.

AC Milan skriver på sin hemsida att man har värvat Filippo Terracciano från Hellas Verona på en permanent övergång. Kontraktet är skrivet fram till den 30 juni 2028.

Enligt Fabrizio Romano ligger övergångssumman på runt 5,5 miljoner euro, inklusive en miljon euro i bonusar. Lönen sägs ligga på 0,8 miljoner euro per år, enligt Nicolo Schira.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer