Piolis ord efter krysset mot tabelljumbon

Stefano Pioli medger att Milan ännu en gång är lämnade med ånger efter oavgjort resultat mot Salernitana och erkänner att skador, misstag och tappade ledningar är alla återkommande problem.

Det var en dramatisk match på Stadio Arechi mot ett lag som ligger i botten av tabellen, eftersom Fikayo Tomori hade gett dem ledningen med en nick, dock kvitterade Federico Fazio. I samma ögonblick ådrog sig Tomori ännu en muskelskada och Mike Maignan överraskades av Antonio Candrevas ledningsmål.

Piolis tankar efter slutsignalen:

– Vi har ånger, likt många andra gånger den här säsongen. Det kanske svåraste var att bryta dödläget, men vi gjorde det och var i kontroll, sedan hade vi några distraktioner som du inte kan komma undan med på den här nivån.

– Vi kämpade oss tillbaka och tog poäng, men det här är verkligen inte det resultat vi ville ha.

– Om dessa situationer fortsätter att upprepas måste mentaliteten tas i beaktande. På hörnan där vi släppte in det första målet var alla i position, så vi behövde mer intensitet, mer fokus på markeringen.

– Det enda positiva jag såg var reaktionen från ett stort lag, som försökte vinna ända till slutet. Med tanke på alla chanser vi hade borde vi ha gjort fyra eller fem mål. Om du inte kan göra mål på de chanserna tror jag inte att det bara är en brist på kvalitet, vi behöver något mer.

Om att misslyckas med att omvandla chanser eller döda matchen är också ett annat problem:

– Att kontrollera matchen innebär att låta motståndarna ha väldigt lite boll och fortsätta vara farliga. Vi hade en-mot-en-situationer som vi borde ha hanterat annorlunda, vilket skulle ha gett oss ett enklare slut på matchen.

– Vi verkar inte kunna göra det och det är en allvarlig begränsning för det här laget.

Kjaer och Tomori fick utgå med skadekänningar, och nu är samtliga mittbackar i A-truppen på skadelistan:

– Det är svårt att förklara, det är ärligt talat en hel del skador. Fik var en av dem som var i bäst form och spelade oftast. Vi måste försöka lösa det, tyvärr var han på marken när Salernitana gjorde målet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen