Redaktionens spelarbetyg: Newcastle – Milan

Vinna eller försvinna var det som gällde i den sista avgörande CL-omgången mellan Newcastle och Milan. Både lagen hade med hjälp av Dortmund i gruppens andra match, chansen att ta sig vidare till åttondelsfinal. Milan drog till slut det längsta strået och vann matchen, men Dortmund, som var för Milans skulle behövde vinna, spelade endast oavgjort. Detta innebär att CL-äventyret är över för den här gången, men ett nytt äventyr startar för de rödsvarta i Europa League.

Startelvan

Maignan [7,5] – Släpper in ett mål som inte går att göra något åt. Maignan gör en bra match med flera starka ingripanden. Visade hur viktig han är för laget.

Tomori [8 MOTM] – Fundamental insats av Tomori som stod i vägen för det allra mesta som Newcastle försökte skapa. Kunde (borde) blivit målskytt i slutet då han helt plötsligt agerade forward, men stolpen nekade honom. Överlägsen i defensiven .

Calabria [6] – Slö start från lagkaptenen som fick slita på sin kant. Tufft både i duellspel och i passningsspel. Ryckte upp sig i andra halvlek och gjorde det betydligt bättre överlag.

Florenzi [5,5] – Ännu en medelmåttig insats av Florenzi. Hade det, likt hela laget, tufft i första halvlek där mycket av Newcastles offensiva försök kom på hans kant. Spelade sedan upp sig i andra halvlek.

Hernandez [6] – Fortsatt vikariat som mittback för Theo och mot Newcastle såg det något bättre ut än senast. Kunde nog varit mer aggressiv mot Joelinton vid 1-0, men gjorde också flera fina aktioner. Theos räder på vänsterkanten saknas mycket i Milans spel när han tvingas in centralt.

Musah [5,5] – Ingen höjdarmatch av den unge amerikanen, som upplevdes vara en halvsekund sen in i de flesta situationerna.

Loftus Cheek [5,5] – Blek insats och osynlig i matchen under långa perioder. Hans dominans på mittfältet hade behövts, framförallt i den första halvleken. Kan mycket bättre.

Reijnders [6] – Väldigt bolltrygg och skicklig med bollen och att ta sig framåt med den. Men ofta slutar det tyvärr där. Antingen blev han av med bollen efter att ha försökt dribbla en gubbe för mycket, eller så fick han inte fram nästa passning.

Pulisic [6,5] – I ärlighetens namn ingen bra match alls från Pulisic. Uträttar knappt någonting från sin högerkant. Men, han är ändå på rätt plats vid rätt tillfälle och trycker in det så viktiga kvitteringsmålet. Matchavgörande aktion som höjer betyget.

Leao [6] – Såg ut att inte vara helt återställd från sin skada, framförallt i en-mot-en-situationer som han i vanliga fall är ostoppbar i. Missar dessutom två solklara målchanser… Men var högst inblandad i kvitteringsmålet och var ett ständigt hot mot Newcastles försvar matchen igenom.

Giroud [6] – En fullständigt magisk assist till Pulisic. Sinnesnärvaron, spelförståelsen och utförandet osar världsklass. Hade annars en kämpig match mot engelsmännen hårdföra centrala mittbackar.

Avbytare

Pobega [6] – Kom in och gjorde det han alltid gör. Kämpar och köttar på i dueller.

Jovic [6,5] – Ännu en fin insats från serben. Var drivande i anfallet som till slut gav Milan ledningen.

Okafor [6] – Likt Jovic kom Okafor in och satte avtryck med pigga ben och stort spelsug. Fick med sig en assist till Chukwuezes vinstmål och var den som drev igång hela kontringen.

Chukwueze [7] – Klassavslut som både gav Milan vinsten och ett fortsatt Europaspel, om än i Europa League. Hoppas innerligt att hans ängsliga start på säsongen börjar nå sitt slut här.

Bartesaghi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Det såg inte ljust ut, varken för Pioli eller Milanspelarna under den första halvleken. Matchbilden svängde efter paus och Pioli visade med sina byten att det bara var vinst som gällde. De gav full utdelning denna afton. Oerhört viktig vinst för mentalitet och självförtroende, både för laget och Pioli, även fast CL-spelet härmed tog slut.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen