Redaktionens spelarbetyg: Atalanta – Milan

Milan hade chansen att haka på Inter och Juventus i Serie A-toppen, men då krävdes vinst borta mot Atalanta. Dessvärre kammade Milan noll då Muriel avgjorde matchen med en klack när matchklockan hade passerat 90 minuter. Resultatet innebär att Inter och Juventus drar iväg i toppen samtidigt som Milan mer och mer ser ut att få kriga för att nå en topp 4-placering.

Startelvan

Maignan [7 MOTM] – Gjorde det han kunde och mer därtill vid några tillfällen. Ska inte lastas för något av målen. Bäst i rödsvart.

Tomori [5] – Långt ifrån Tomoris bästa match men var inte sämre än någon annan, om det nu är någon tröst… Styrde oturligt in Atalantas förstå mål och kändes inte helt påkopplad.

Calabria [4,5]– Ovärdig insats för en lagkapten i AC Milan. Gjorde ingen särskilt bra insats överlag, men förstör alla Milans vinstchanser med sitt röda kort i matchens avgörande skede.

Florenzi [5] – Snudd på godkänd insats, återigen på vänsterbackspositionen. Kan tillräkna sig en assist till Girouds mål när Milan för ovanlighetens skull gjorde ett hörnmål.

Hernandez [4,5] – Mot Frosinone senast höll det med Theo som mittback. Inte mot Atalanta. Massvis av missar i positionsspelet och var tyvärr inblandad i de flesta av Atalantas farligheter.

Musah [5,5] – Med risk för att låta som en hackande skiva, men Musah kämpar och sliter, täcker ytor och vinner boll. Det gjorde han bra.

Loftus Cheek [5]– Var inte alls lika dominant som vi sett vid flertalet matcher tidigare. Kändes ganska loj och han har flera växlar till att lägga i.

Reijnders [5,5] – En av få konstanter i Milans startelva, vilket känns bra då han ofta gör det godkänt eller mer. Så även den här kvällen. Men holländaren måste träna avslut.

Pulisic [6] – Kom inte heller han upp i nivå. Får förvisso med sig en fin assist till Jovic, som bara kunde raka in bollen. Men utöver det var Pulisic relativt blek i jämförelse med nivån han besitter.

Chukwueze [4,5] – Ännu en match helt enligt förväntningarna. Lyckas sällan med sina dribblingsförsök och när han gjorde det så saknades det avgörande beslutet och aktionen.

Giroud [6,5] – Helt klart bäst av utespelarna i rödsvart för kvällen. Mycket aktiv i uppbyggnadsspel med ett klanderfritt passningsspel. Dessutom ännu ett högklassigt nickmål.

Avbytare

Bennacer [5] – Matchotränad efter att precis ha återhämtat sig från långtidsskada och det syntes. Viktigt dock att få igång honom, då han i toppform är vital på mittfältet.

Jovic [6] – Ser ut att börja återfå lite självförtroende och blev målskytt för andra matchen i rad.

Adli [4,5] – Kommer in i ett jobbigt skede i matchen och det straffar sig då Adli utöver mediokert passningsspel, är inblandad i Atalantas avgörande 3-2-mål.

Tränare

Pioli [4,5] – Det går att skylla på skador hit, avstängningar dit. Men kvarstår gör en obefintlig spelidé och spelare som alldeles uppenbart har hamnat i oharmoni. Något måste hända för att hamna på rätt kurs igen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen