Införrapport: Atalanta – AC Milan

Tidig kvällsmatch en lördag i december. Ett formsvagt Atalanta står för motståndet och Milan har chans att vinna tre raka matcher i Serie A. Avspark 18.00 på Gewiss Stadium.

Atalanta:

Bergamo-klubben startade säsongen på ett bra sätt med nyförvärvet Scamacca som verkligen visade vilken kvalitet han besitter. Efter att han åkt på en skada har det gått desto sämre och i förlusten senast mot Torino stod Atalanta för en väldigt svag insats. Tränaren Gasperini har även han börjat ifrågasätta om ägaren och han har samma vision för klubben.

Övriga spelare på skadelistan är El Bilal Toure, Jose Luis Palomino och Rafael Toloi.

Bekräftad startelva för Atalanta (3-4-1-2): Musso, De Roon, Djimsiti, Scalvini, Zappacosta, Ederson, Pasalic, Ruggeri, Koopmeiners, De Ketelaere, Lookman.

AC Milan:

Förra helgens seger mot Frosinone var viktig för att Milan ska ha möjlighet att hänga på i toppen.

Efter Juventus seger igår placerar sig nu Milan på en tredjeplats med 7 poäng upp till förstaplatsen. Trots att spelet inte har varit bra under delar av säsongen och stora skadeproblem så visar man att man fortfarande är en kandidat till att vinna Scudetton i vår.

På skadelistan återfinns Pellegrino, Kalulu, Leao, Okafor, Kjaer, Thiaw, Sportiello och Caldara.

Bekräftad startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Florenzi, Calabria, Tomori, Hernandez, Musah, Loftus-Cheek-Cheek, Reijnders, Chukwueze, Giroud, Pulisic.

Intressant fakta:

  • Milan är obesegrade i de senaste fem matcherna mot Atalanta.
  • Milan är obesegrade i de senaste sju bortamatcherna i Serie A.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen