OFFICIELLT: Z is Back!

Zlatan Ibrahimovic återkomst för en tredje sejour i AC Milan har bekräftats av den tidigare anfallaren, såväl som ägaren Gerry Cardinale och VD Giorgio Furlani.

Flera källor rapporterade i morse att Ibrahimovics comeback kommer att tillkännages genom ett officiellt uttalande från klubben idag, men det är fortfarande lite mystiskt vad hans exakta roll kommer att vara.

Enligt Financial Times beskrivs rollen som “rådgivare till lagets ägare och en operativ partner för RedBird”.

Planen är att 42-åringen ska arbeta nära Cardinale, grundaren av RedBird, för att ytterligare växa investmentbolagets befintliga portfölj av tillgångar inom sport, som naturligtvis kommer att ha ett övervägande fokus på Milan.

FT lyckades också få några kommentarer från Ibrahimovic, Cardinale och Furlani angående vad det nya samarbetet innebär och motivationen bakom det.

IBRAHIMOVIC:

– RedBird har samarbetat med några av världens största idrottare, lag och affärsmän för att skapa företag med mening och påverkan. Jag ser fram emot att bidra till deras investeringsverksamhet inom sport, media och underhållning.

CARDINALE:

– Det som gör en vinnare av Zlatans kaliber är inte bara fysisk talang, utan också ett högt intellekt och en entreprenörsanda. På RedBird har vi utvecklat partnerskap med en mycket utvald grupp av högpresterande idrottare och artister i världsklass som kan trivas i RedBirds ekosystem

FURLANI:

– Att ta in en ledare som Ibra som rådgivare till AC Milans ledningsgrupp understryker vårt engagemang för vår klubbs framtida framgångar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen