Införrapport: Salernitana – Milan

Milan åker till Salerno när jumbon Salernitana försöker hindra de rödsvarta från att ta hem tre poäng till Milano. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Arechi.

Salernitana:

I oktober tidigare under säsongen tvingades Souza lämna tränarposten efter en svag start, där laget endast lyckades samla ihop tre poäng på de åtta första matcherna i ligan. I stället hämtades den före detta Milan-anfallaren Filippo Inzaghi in för att få ordning på laget och resultaten. Det har inte gett den önskade effekten då laget nu ligger sist i tabellen med endast en vinst och totalt åtta inspelade poäng.

Salernitana spelade bortamatch mot Atalanta i måndags, vilket innebär att de har en dags mindre vila inför den här matchen jämfört med Milan. Trots att de tog ledningen mot Atalanta redan efter tio minuter vände matchen helt, och slutade med en förlust med 4 – 1. Milan-lånet De Ketelaere blev inbytt när Atalanta hade en uddamålsledning, men stängde matchen helt efter att första ha gjort ett mål och sedan en assist.

Anfallaren Boulaye Dia slutade på tredje plats i skytteligan i Serie A förra säsongen, med 16 gjorda mål. Hittills denna säsong är han lagets främsta målskytt med fyra mål på tolv spelade matcher. Senaste matchen mellan lagen i våras var det just Dia som räddade en poäng när han och Giroud var matchens enda målskyttar. Dia och högeryttern Candreva är de spelare som Milans försvar främst måste hålla koll på.

Möjlig startelva för Salernitana (4-3-2-1): Costil; Daniliuc, Fazio, Pirola, Mazzocchi; Coulibaly, Legowski, Bohinen; Tchaouna, Candreva; Dia

Milan:

Efter att ha åkt ur Champions League förra veckan och hamnat i Europa League tog de rödsvarta i helgen emot Monza hemma på San Siro. Europaspelet verkade inte ha någon negativ påverkan på Milanspelarna då de komfortabelt vann med 3 – 0. Reijnders visade den fina formen han hade i säsongens början och lyckades även med något han inte tidigare gjort ­– att göra mål på San Siro.

Efter att Pobega skadade sig i första halvleken var Pioli tvungen att byta in den 18-årige mittbacken Jan-Carlo Simic. Simic fick en drömdebut i Serie A när han gjorde mål efter knappa 20 minuter på planen, vilket firades av hela laget. I matchen blev Okafor inbytt och gjorde mål, för att sedan bli utbytt igen på grund av skada. Det återkommande problemet för Milan denna säsong är skadorna, som verkar avlösa varandra.

Kjaer var tillbaka på planen mot Monza, vilket gav Theo möjligheten återgå till sin vänsterbacksposition. Med Calabria tillbaka efter avstängning bör backlinjen vara så nära ordinarie som den var varit sedan mötet mot Dortmund för knappt en månad sedan. Spelare som missar matchen är Sportiello, Thiaw, Kalulu, Caldara, Musah, Pobega och Okafor.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo; Reijnders, Bennacer; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • På Stadio Arechi har lagen mötts fyra gånger, och i samtliga dessa matcher har båda lagen gjort mål.
  • Av åtta möten har Salernitana bara lyckats vinna en match mot Milan.
  • Milans stjärna Leao har inte gjort mål i ligan sedan september.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen