Införrapport: Lecce – Milan

Efter den intensiva matchen tidigare i veckan mot PSG står Milan inför en bortamatch mot Lecce. Matchen sparkas igång kl. 15.00 på Stadio Via del Mare.

Lecce:

Lecce inledde säsongen på bästa sätt genom att vända ett tidigt underläge mot Lazio till en vinst med 2–1. Svensken Pontus Almqvist stod för kvitteringen och har varit näst bästa målskytt för Lecce denna säsong, med två gjorda mål. Vinsten mot Lazio följdes av ett kryss mot det starka Fiorentina och en vinst mot Salernitana. Trots den lovande säsongsinledningen har det därefter inte gått lika bra, och för närvarande har Lecce inte vunnit på sina sju senaste matcher.

Förra säsongen möttes lagen första gången i januari, en månad då Milan endast lyckades vinna en av sju matcher. Under de rödsvartas svacka lyckades Lecce skaffa sig en ledning med 2 – 0 efter drygt 20 minuters spel. Ett självmål av Theo och en nick av den kraftiga mittbacken Baschirotto satte Milan i ett prekärt läge. Milan lyckades dock få med sig ett oavgjort resultat, efter mål av Leao och Calabria. Det andra mötet var på San Siro, och Milan vann matchen efter två mål av Leao.

Baschirotto behöver Milans försvar ha extra koll på vid fasta situationer, men i övrigt är det laget nummer nio, Krstovic, som är Lecces största hopp offensivt. Förutom Almqvist, som rapporteras vara skadad, är Krstovic den enda i laget som har gjort fler än ett mål den här säsongen. Med sina totalt fyra mål för Lecce, inklusive tre mål på tre första matcherna, rapporteras han ha fångat intresset hos båda Milano-lagen. Om han lyckas göra mål mot Milan kommer det sannolikt öka intresset ännu mer.

Möjlig startelva för Lecce (4-3-3): Falcone; Venuti, Pongracic, Baschirotto, Gallo; Kaba, Ramadani, Rafia; Strefezza, Krstovic, Banda

Milan:

I Champions League-matchen tidigare under veckan mot PSG visade Milan vilken höjd de har när rätt inställning infinner sig. Pioli valde att använda en 4-2-3-1-formation, som han har varit trogen fram tills denna säsong. Rättvist besegrade de fransmännen med imponerande spel i alla delar av planen. Samarbetet defensivt för att stänga ner den franska stjärnan Mbappe var ett hårt arbete som gav utdelning. En oro inför matchen mot Lecce är hur mycket energi de rödsvarta har kvar i tanken efter kämpainsatsen mot PSG.

Den nyligen kritiserade Leao fick hyllningar efter matchen mot PSG för sitt offensiva och framför allt defensiva arbete. När den unge portugisen bestämmer sig är han närmast ostoppbar, som vi tidigare sett mot Napoli i Champions League-kvartsfinalen förra säsongen. Det återstår att se om tränare Pioli kan få Leao att prestera på en högre nivå även mot de lägre placerade lagen i Serie A framöver.

Tre spelare som missade senaste ligamatchen men var tillbaka mot PSG var Theo, Loftus-Cheek och Pulisic. Det stora utropstecknet var Loftus-Cheek, som förutom markeringen vid Skriniars ledningsmål gjorde en exemplarisk match. Han hade en mer offensiv roll på mittfältet och med sin kraft var det svårt för PSG att få stopp på honom. Det rapporteras att han kommer ha samma mittfältsroll i matchen mot Lecce.

Pulisic rapporteras vara tillbaka på skadelistan, medan Chukwueze kommer tillbaka efter att ha missat de fyra senaste matcherna. Sommarens dyraste värvning, Chukwueze, måste visa att han är värd de pengar Milan spenderade på honom. Hittills har han inte lyckats göra något mål eller assist på sina sju spelade matcher. Nigerianen har nu ett gyllene läge mot Lecce att bryta den negativa trenden.

Skador i Milan är Bennacer, Caldara, Pulisic, Pellegrino, Sportiello, Kalulu och Kjaer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Krunic, Reijnders; Chukwueze, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • Av de 41 gånger lagen har mötts har Lecce bara vunnit två av dem.
  • Lecce är det lag som Leao har gjort flest mål mot, med fyra mål på fyra matcher spelade.
  • Milan har förlorat endast en av de tio senaste ligamatcherna som spelas direkt efter en Champions League-match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen