Redaktionens spelarbetyg: Milan – Fiorentina

Ett långt landslagsuppehåll till ända och på motståndarhalvan av San Siro stod ett Fiorentina som inlett säsongen starkt. Med fortsatt stora skadebekymmer fick Pioli ändå ihop en på pappret stark startelva och hoppet om en viktig trepoängare levde. Efter första halvlek kändes det tryggt när Theo gett Milan ledningen. Andra halvlek blev sen ett långt, plågsamt lidande. Maignan orkade lyckligt nog stå emot och Milan kammade till slut hem full pott.

Startelvan

Maignan [8 MOTM] – Helt klart tungan på vågen i kvällens match. Stod för ett flertal viktiga räddningar och var den enskilt största anledningen till att Milan fick med sig tre poäng. Utöver flera världsklassräddningar bidrog han även med ett mycket bra passningsspel, där han även var ett anfallsvapen med sina precisa långbollar.

Tomori [6] – Stark i duellspelet matchen igenom men hade det tuffare i andra halvlek när Fiorentina pressade.

Calabria [6,5]– Bra defensiv insats där kaptenen hade bra koll på sin motståndare. Ännu en gång fanns det mer att önska framåt, där han med lite större skärpa hade fått med sig en assist. Tog sig fram bra flera gånger på kanten.

Thiaw [6] – En ganska slätstruken insats och han verkar ha tappat en del av sin pondus och sitt självförtroende. Ingen särskilt förtroendeingivande insats, men hållen nolla och tre poäng ger ändå godkänt.

Hernandez [7] – Pigg insats av Theo som var aktiv på sin vänsterkant i Leaos frånvaro. Fixade och förvaltade själv straffen som innebar matchens enda mål.

Musah [6] – En solid insats från amerikanen som sin vana trogen sprang kopiösa mängder. Gjorde det helt okej i såväl defensiven som offensiven.

Pobega [5,5]– Även Pobega gjorde en okej insats, med hårt jobb och inga fingrar lagda emellan. Dock något slarvig i passningsspelet som kunde stått Milan dyrt. Visade också prov på sin förmåga att nosa till sig målchanser, när han satte Terracciano på prov med en bra nick.

Reijnders [6] – Spelade i en lite djupare roll än han gjort tidigare och gjorde det under omständigheterna bra. Andra halvlek mynnade ut i en matchbild som inte riktigt passade Reijnders spel.

Pulisic [6] – Ingen toppinsats från Pulisic, men var trots det inblandad i många av Milans farligheter i den första halvlek. Viktigt att han kommer upp i nivå för att Milans anfallsspel ska fungera ordentligt.

Chukwueze [5] – Oklart ännu vad Milan betalade så stora pengar för. Lyckades ibland ta sig förbi sin motståndare, men mer än så blev det inte. Alldeles för dålig i såväl beslutsfattande som precision och noggrannhet i avgörande passningar och avslut.

Jovic [5,5] – Okej insats sett till delaktighet i spelet, men verkar inte kunna göra mål. Han kombinerar bra och tar flera bra löpningar, men får inte in bollen. Tog sig till ett 100-procentigt läge i andra halvlek efter en bra djupledslöpning, men avslutet var för svagt.

Avbytare

Loftus Cheek [6] – Ersatte Pulisic med dryga halvtimmen kvar och bidrog med vunna dueller och förstärkt defensiv.

Krunic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Camarda [6] – Yngst någonsin i Serie A är värt ett godkänt betyg trots noll påverkan på matchbilden.

Florenzi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5,5] – Fick fortsatt laborera med en trupp full av skador och avstängningar. Första halvlek kändes relativt trygg, men sättet Milan spelar och agerar på i andra halvlek gav ett allt annat än tryggt intryck. Att komma ifrån matchen med tre poäng är givetvis bra mot ett starkt Fiorentina, men om det inte vore för Maignan hade det sett annorlunda ut.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen