Pioli: ”Han har allt som krävs för att bli en utmärkt spelare”

I den första matchen efter landslagsuppehållet besegrade Milan Fiorentina med 1–0. Efter matchen intervjuades Pioli där han delade med sig av sina tankar.

Pioli om matchen: ”Under första halvlek gjorde vi det bra i båda delar av planen och gav lite utrymme för motståndarna. Vi försökte ta oss ur deras hårda press genom att göra rätt val vid rätt tidpunkt, vilket vi gjorde mer sällan i andra halvlek. Det berodde delvis på att Fiorentina pressade högre upp i planen, men också på att vi inte var lika intensiva och konsekventa som i första halvlek.”

Pioli om intensitet: ”Jag tror att det är den mest positiva delen från denna match, vilket betyder att vi har förstått tidigare misstag. När vi inte var tillräckligt intensiva, alerta och bestämda under vissa stunder blev det problematiskt för oss och hindrade oss från att vinna matcher.”

Pioli om resultaten: ”Enligt mig spelade vi rätt match för oss under den här perioden, eftersom tillfällen kan ändras väldigt snabbt i fotboll. Vi hade inte vunnit i ligan på 50 dagar, vilket inte händer ofta. Sådana stunder har hänt tidigare, men att möta ett bra lag och spela bra var viktigt för oss.”

Pioli om Camarda: ”Vi försökte guida honom inför den här matchen med mycket lugn, vilket är rätt inställning att ha gentemot en sådan ung grabb. Det var väldigt enkelt, för även om han är ung så är han väldigt mogen. Men framför allt är han ödmjuk och sansad. Jag tror att han bara kommer ha positiva erfarenheter att ta med sig från den här matchen.

Det är inte så att han tror att han har uppnått något eller att han redan har lyckats. Det här kommer ge honom mer entusiasm och en större vilja att utvecklas varje dag, och vi hjälper honom på hans resa. Han har precis börjat sin resa, men han har allt som krävs för att bli en utmärkt spelare.”

Pioli om den svåra perioden: ”Det är inte så att denna vinst har tagit oss ur vår svåra period. Vi behöver vara konsistenta och vinna många matcher, eftersom jag inte anser att våra ambitioner att vinna ligan är över. Det är självklart att vi inte kan förlita oss på andra lags resultat, utan vi måste själva vinna många matcher.”

Pioli om matchen mot Dortmund: ”Tisdagens match är minst lika viktig som den här, men det vet vi. Det är också matcher som laget förbereder sig väl inför. Jag tror att tisdagens match talar för sig själv eftersom vi vet att vi spelade väldigt bra mot PSG, vilket ökade vårt hopp att gå vidare ur gruppen, även om vi alltid har haft hopp. Vi vet hur vi ska förbereda oss inför dessa typer av matcher och hur mycket vi måste kämpa.

Att lida räcker inte, att arbeta tillsammans räcker inte. Vi behöver mycket energi och hög kvalitet eftersom vi möter ett lag som vunnit de senaste två matcherna mot Newcastle och dessutom leder gruppen. Vi behöver göra en bra insats, vilket kan hjälpas oss, särskilt eftersom vi är djupt efter att inte ha vunnit på 50 dagar i ligaspelet. Det har definitivt påverkat oss.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen