Redaktionens spelarbetyg: Lecce – AC Milan

Milan hade möjlighet att haka på Inter och Juventus i toppen och inte tappa för mycket inför landslagsuppehållet. Efter att ha gått upp i en 0-2 ledning efter en första halvlek där xG låg på 0.95 så lyckades man tappa matchen till 2-2. Dessutom hade Milan turen på sin sida i slutminuten då Lecces mål till 3-2 blev bortdömt. Milan ligger nu 8 poäng bakom Inter som toppar Serie A.

Startelvan

Maignan (6) – Var i vanlig ordning stabil i stort sett hela matchen. Hade precis som laget tur att Lecces förmodade matchavgörande mål blev bortdömt.

Calabria (5.5) – Gjorde en bra första halvlek och blev oväntad utbytt i halvtid. Hade koll i defensiven. Hade resultat blivit som det blev med Calabria på planen?

Thiaw (5.5) – Bra med bollen och var aggressiv i försvarsspelet. Slarv vid Lecces första mål.

Tomori (5.5) – Stabil insats men inte mycket mer än så. Skapade inga stora rubriker i den här matchen vilket är positivt för en försvarare.

Theo Hernández (5) – Offensivt visar Theo alltid hur viktig han är för Milans spel och där bidrar han oftast med assist och denna match blev inget undantag. Defensivt så lämnar han mycket ytor och när Calabria kliver av så visar det bristerna i Theos försvarsspel då dynamiken i backlinjen förändras.

Reijnders (6,5) – Holländaren satte tempo i Milans spel. Pioli har tjatat på att han måste bidra med mer poäng och äntligen kom det efterlängtade målet. En av få ljusglimtar i Milan. MOTM

Pobega (5) – Fick en mer framskjuten roll i Loftus-Cheeks frånvaro. Bidrog inte med så mycket kvalitet med boll men gör en godkänd insats rent defensivt.

Krunic (4.5) – Inte en av hans bättre insatser i Milan-tröjan. Mycket slarv i passningsspelet och hitta inte rätt i försvarsspelet.

Chukwueze (4.5) – Oskärpa i passningsspelet och problem med timing i sina löpningar. Var bidragande i spelet fram till Reijnders mål men ser i övrigt ut att spela utan självförtroende.

Giroud (5) – Målformen håller i sig. Fick syna det röda kortet efter att ha skrikit några väl valda ord mot domaren.

Leao – Spelade för lite för att betygsättas

Avbytare

Okafor (5) – Såg pigg ut efter inhoppet. Skapade en del chanser. Visar att han har mer att ge i framtiden.

Musah (3.5) – Svagt inhopp från amerikanen och kostade Milan matchen.

Florenzi (4.5) – Hade en del problem på sin kant och höll på att göra ett liknande misstag so. Musah vid en hörna.

Jovic – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli (3) – Taktiskt har Pioli länge visat sig beroende av individuella prestationer i anfallsspelet. Detta syns tydligt när han roterar då det inte finns en metodik att förlita sig på. Försvarsspelet är stabilt under tiden Calabria är på planen då han är med och täcker upp ytor när Theo kliver högt. Matchcoachningen är riktigt svag då han byter ut Calabria mot Musah, som inte besitter samma kvaliteter i defensiven, i halvtid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer